Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 105
Jau įvertinote šį receptą

Švilpikai

Švilpikai
Astos Černės nuotr. / Švilpikai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Bulves su lupenomis gerai nuplaukite, sudėkite į vidutinio dydžio puodą, užpilkite vandeniu, įberkite žiupsnį druskos.
  2. Išvirkite. Išvirusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale ar sutrinkite trintuve. Sutrintas bulves sumaišykite su miltais, kiaušiniais ir žiupsniu druskos.
  3. Suminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite volelį, šiek tiek jį suplokite ir supjaustykite įstrižais rombeliais.
  4. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  5. Paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite iki 160 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol gražiai apskrus.
  7. Kol švilpikai kepa, paruoškite padažą.
  8. Kiaulienos šoninę supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pakepinkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  9. Nuimkite nuo ugnies ir palikite šiek tiek atvėsti. Varškę sudėkite į dubenėlį.
  10. Trinkite, palaipsniui pildami pieną, kol gausite vientisą masę.
  11. Į varškę suberkite šoninės gabalėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus.
  12. Pagardinkite druska pagal skonį ir išmaišykite.
  13. Iškepusius švilpikus patiekite su padažu. Skanaus!

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 11

Daugiau receptų

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais 4 asm.

Strelkabelka.lt:Tai receptas, kuris priklauso kategorijai „labai lengva“, todėl net nėra, apie ką daug rašyti, pagal jį reikia gaminti ir valgyti. 

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Sentimentus keliantys roksai

Sentimentus keliantys roksai 6 asm.

Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis 6 asm.

Pusryčiams galima valgyti net tortą, kodėl gi ne? Ypač, kai tai namuose ruoštas blynų tortas. Idealu, jei šis šaldytuve pastovėtų per naktį, tačiau galite valgyti ir greičiau. 

Varškėčiai be miltų

Varškėčiai be miltų 2 asm.

Skamba neįtikėtinai, tačiau tiesa – varškėčius galima iškepti ir be miltų. Išbandykite savaitgalio pusryčiams, galbūt tai taps tikru atradimu. 

Daržovių blynai su traškia šonine

Daržovių blynai su traškia šonine 4 asm.

Lengvesni ir gaivesni, nei bulviniai, šie blynai puikiai dera su iki traškumo pakepinta šonine. Karališkiems pusryčiams!

Kiaušinienės keksiukai

Kiaušinienės keksiukai 4 asm.

Skanus, paprastas, tačiau kartu ir originalus patiekalas savaitgalio pusryčiams, artimieji tikrai nustebs ir nudžiugs!

Lašiša su daržovėmis

Lašiša su daržovėmis 4 asm.

Žuvies patiekalas be jokių apsunkinančių priedų ir padažų – grynas ir tikras skonis. 

Kuskusas su krevetėmis

Kuskusas su krevetėmis 4 asm.

Sotus, tačiau lengvas patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei.

Avinžirnių ir burokėlių salotos

Avinžirnių ir burokėlių salotos 4 asm.

Avinžirnių ir burokėlių salotos labai greitai paruošiamos, sočios ir skanios, bet mažai koloringos. Burokėliuose daug kalio, vitaminų, todėl valgyti jas ypač sveika.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką