Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis
„DanSukker“ nuotr. / Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 300 g paprastų miltų arba migdolų miltų - tartaletėms
  • Miltelinis cukrus 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių - tartaletėms
  • Sviestas 175 g 125 - sukapoto gabalėliais - tartaletėms ir 50 - minkšto sviesto - kremui
  • Citrinos 1 vnt. žievelės - tartaletėms
  • Kiaušiniai 7 vnt. 1 - trynys - tartaletėms ir 6 - tryniai - kremui
  • Vanduo 4 valg. š. 4 - 6 ledinio - tartaletėms
  • Pienas 500 ml vanilės kremui
  • Vanilinis cukrus 3 arbat. š. „Dansukker“ vanilinio cukraus su natūralia vanile - kremui
  • Cukrus 90 g „Dansukker“ cukraus „Panevėžio Plius“ - kremui
  • Kukurūzų miltai:(kremui) 3 valg. š.
  • Uogos: papuošimui 3 st.

Kaip gaminti

Tartaletės:

  1. Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę.
  2. Įmaišykite trynį.
  3. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa.
  4. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip valandai.
  5. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  6. Tešlą įspauskite į silikonines formeles arba formeles su nuimamu pagrindu.
  7. Kepkite orkaitėje 10–12 minučių.
  8. Leiskite atvėsti, tada tartaletes atsargiai išimkite iš formelių. Jeigu naudojote migdolų miltus, kepinys bus trapesnis.
  9. Į tartaletes sudėkite vanilės kremą, papuoškite uogomis, pabarstykite cukraus milteliais.

Vanilės kremas:

  1. Pieną užvirkite. Suberkite vanilinį cukrų.
  2. Iki purumo išplakite cukrų, trynius ir kukurūzų miltus. Pilkdami karštą pieną toliau plakite mišinį.
  3. Mišinį supilkite atgal į prikaistuvį ir nuolat maišydami lengvai pakaitinkite, kol pradės tirštėti. Vanilės kremą nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį. Sudėkite sviestą ir maišykite, kol visiškai ištirps.
  4. Uždenkite ir palaikykite šaldytuve, kol atvės.

Receptas DANSUKKER

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką