Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 37
Jau įvertinote šį receptą

Tikrosios Cezario salotos

 Tikrosios Cezario salotos
Astos Černės nuotr. / Tikrosios Cezario salotos

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

ČESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS 

  1. Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Užpilkite puse puodelio aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti. Sumažinkite ugnį ir leiskite virti apie 10 minučių, kol česnakai paruduos. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite kambario temperatūroje apie 45 minutes.

 SKREBUČIŲ PARUOŠIMAS

1. Prancūzišką batoną supjaustykite nestoromis, apie 0,6 cm storio, riekelėmis. Suguldykite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą ir aptepkite jų paviršių atvėsusiu česnakiniu aliejumi.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 120 ˚C temperatūros. Kepkite apteptas batono riekeles apie 10-15 minučių, kol jos visiškai išdžius, taps sausos.

3. Keptuvėje įkaitinkite česnakinį aliejų. Sudėkite orkaitėje išdžiovintas batono riekeles ir apkepkite iš abiejų pusių, kol riekelės sugers aliejų ir taps gražiai auksinės spalvos. Sudėkite paruoštas riekeles į dubenį ir atidėkite į šalį.

 SALOTŲ PADAŽO PARUOŠIMAS

1. Iš pradžių nedideliame prikaistuvyje užvirkite vandenį. Panardinkite kiaušinius ir virkite vieną minutę. Iš karto išjunkite ugnį.

2. Į dubenėlį išspauskite dviejų laimų (arba citrinų) sultis.

3. Į kitą dubenėlį sutarkuokite parmezano sūrį.

SALOTŲ PARUOŠIMAS

1. Pašalinkite nuo romėninių salotų tamsius lapus, o nuo likusių nupjaukite apie 5 cm nuo šerdies. Nuplaukite ir gerai nusausinkite – salotos turi būti visiškai sausos ir traškios. Sudėkite salotas į dubenį. Apšlakstykite jas keliais lašeliais alyvuogių aliejaus. Berkite į dubenį šaukštelį druskos ir šaukštelį maltų juodųjų pipirų. Išmaišykite, kad visi salotos lapai tolygiai pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.

2. Apšlakstykite salotas laimo sultimis ir vorčesterio padažu. Įmuškite kiaušinius ir vėl išmaišykite salotas, stengsamiesi, kad jos visos tolygiai pasidengtų kreminės tekstūros padažu.

3. Suberkite tarkuotą sūrį ir skrebučius. Ir vėl viską gerai išmaišykite, kad produktai tolygiai pasiskirstytų ir gerai susimaišytų. Visi salotų lapai turi būti pasidengę kreminiu padažu su sūrio drožlėmis.

4. Sudėkite salotų lapus ir skrebučius į lėkštę taip, kad būtų patogu valgyti ir rankomis.

Tekstas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Cezario salotos. Nuo A iki...

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru

Bretoniškos tešlos pyragas su kreminiu šaldytų uogų įdaru 8 asm.

Iš Prancūzijos, kaip žinia, yra kilę daugybė klasikinių kepinių, populiarių visame pasaulyje,  Jokia išimtis ir šis puikus pyragas, kurio receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Pagreitintas čili troškinys

Pagreitintas čili troškinys 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tikrą čili troškinį reikia gaminti ilgai. Bet kartais (o gal dažnai) trūksta laiko, o kvapnaus, aštraus ir sotaus troškinio norisi čia ir dabar. Tada gaminu pagreitintą čili troškinį. Pakeliui greitai parduotuvėje nusiperku virtų pupelių (iš bėdos galima naudoti ir konservuotas), maltos mėsos ir pomidorų savo sultyse. Visų kitų ingredientų paprastai turiu namie. Visa troškinio gamyba užtrunka apie 25 minutes.

 

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais

Antienos krūtinėlė su balzaminiame acte karamelizuotais vyšniniais pomidoriukais 2 asm.

Nekasdienio, tačiau greitai paruošiamo patiekalo receptu dalinasi italų kilmes virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais

Šventinis keksas su Gediminaičių stulpais 6 asm.

Šio kepinio idėjos autorė – Justina Ramanauskienė, išleidusi pasakiškų kepinių receptų knygą „Tortų knyga“. Pasigėrėkite ir išbandykite! Keksui pagaminti reikia dviejų – šokoladinio ir vanilinio kekso receptų. Pirmiausia reikia iškepti šokoladinį keksą ir iš jo išpjausčius norimas figūras, gaminti vanilinį keksą.

Pica bulviniu padu

Pica bulviniu padu 2 asm.

Laura (bulviukose.lt): Ši pica ne tik skani, bet, jei jums aktualu, dar ir be glitimo. Originaliame receptę rašo, kad picos užteks 2-4 žmonėms. Niekaip – sukertame dviese! Kiti du liktų alkani.

Žymės: Bulvės, pica
Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

Atsispirti karštam šokoladui gali ne kiekvienas, ypač, kai šalia braškės ir visai netikėtas ingredientas – aitrioji paprika.

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais

Baklažanų ir avinžirnių tadžinas su abrikosais ir apelsinais 2 asm.

FeedMySister.comKai lauke žvarbu, daugiau nieko nesinori, tik šilto troškinio su daug daržovių, saldžiais abrikosais ir nuostabiu prieskoniu mišiniu. Tai patiekalas, kurį reikia gaminti kaip tik dabar!

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis

Desertas „Pavlova“ su spanguolėmis ir aguonomis 10 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai žiemiška žymiojo deserto „Pavlova“ versija. Traškus morengas, grietinėlė ir uogos yra nuodėmingai skanus derinys. Šiame recepte grietinėlę siūlau sumaišyti su tirštu jogurtu ir citrinos žievelėmis, kad būtų gaivesnė, morengą suplakti su aguonomis, o šviežias uogas pakeisti troškintomis spanguolėmis su apelsinais ir cinamonu. Viską kartu sudėję, sukursite labai skanų, žiemišką desertą. Morengą galite iškepti prieš kelias dienas, o spanguolių padažą irgi pasigaminkite iš anksto, tada prieš pateikiant desertą, beliks tik suplakti grietinėlę, ją užtepti ant baltymų pagrindo ir aplieti spanguolių padažu.

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai

Kepti medumi glazūruoti kiaulienos šonkauliukai 2 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Kiaulieną valgau retai, bet būtent šonkauliukai ir plėšyta kiauliena (ang. „pulled pork“) yra mano silpnybės, jei kalbame apie riebias mėsas. Šonkauliukus kepti pati pabandžiau ir išmokau visai neseniai. Bandžiau suprasti, kodėl vis atidėliojau ir taikliausias atsakymas: greičiausiai tai buvo nepasitikėjimas savo žiniomis.

 

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis

Veganiški traškūs sausainiai su aguonomis 6 asm.

„Vegan Pipiras“Aguonos – dažnas pačių įvairiausių kepinių pagardas, o šįkart jomis skaniname traškius sausainius, kuriems nenaudojami jokie gyvūninės kilmės produktai. Išbandykite, gal patiks!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką