Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 1.8 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Tiršta sriuba iš Toskanos „ribollita“

Toskanietiška sriuba „ribollita“
Toskanietiška sriuba „ribollita“ / Dangiros Šimašiutės nuotr.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): „Ribollita“ skamba lyg koks iš Verdi operos „išlipęs“ personažas, bet iš tiesų yra daržovių sriuba, tirštinta šviesia duona. Savo linksmą vardą ji gavo todėl, kad paprasta daržovių sriuba tradiciškai būdavo patiekiama pašildyta – „re-bouilli“ – drauge su duonos likučiais. Sriuba yra labai tiršta, o pastovėjusi ji man labiau primena košę nei sriubą, bet aš visgi lenkiuosi jos skoniui.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Iš vakaro pamerkite pupeles šaltame vandenyje – tegul per naktį išmirksta.

2. Kitą dieną pupeles nuplaukite, suberkite į puodą, užpilkite dvigubu kiekiu vandens, šiek tiek pasūdykite, į puodą meskite lauro lapus ir 2 nuluptas česnako skilteles. Virkite pupeles 40–50 min., kol jos bus visiškai išvirusios.

3. Kol pupelės verda, nulupkite daržoves, svogūnus supjaustykite smulkiais kubeliais, likusias dvi skilteles česnako smulkiai sukapokite, morkas ir saliero stiebus supjaustykite kubeliais. Pašalinkite kietus lapinių kopūstų stiebus, gyslas ir supjaustykite juostelėmis.

4. Pupelėms išvirus, nusemkite du gerus jų samčius ir atidėkite į šalį. Pupeles, kurios liko puode, drauge su virimo skysčiu sugrūskite elektrine grūstuve. Atidėkite į šalį.

5. Dideliame puode įkaitinkite 3 šaukštus alyvuogių aliejaus, apkepinkite jame svogūnus, kol šie suminkštės, suberkite kapotus česnakus, pakaitinkite dar pusę minutės ir suberkite morkas bei salierus. Kepkite dar gerą minutę ir suberkite lapinius kopūstus. Supilkite konservuotus pomidorus, sudėkite čiobrelio šakeles. Supilkite grūstas pupeles ir daržovių sultinį, puodą pridenkite, pagardinkite druska (jei dar reikia), pipirais ir virkite ant lengvos ugnies 50 min. Tada suberkite atidėtas negrūstas pupeles ir virkite dar 15 minučių.

6. Duoną supjaustykite kubeliais suberkite į didelį dubenį, užpilkite išvirta sriuba ir leiskite pastovėti bent 1 valandą.

7. Prieš patiekiant sriubą pašildykite, pilkite į lėkštes ir apliekite šlakeliu kokybiško alyvuogių aliejaus.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltSičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

 

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas

Drėgnas ir kvapnus greipfrutų pyragas 8 asm.

Artėjant žiemai visada pakvimpa citrusais – mandarinais, apelsinais, citrinomis, greipfrutais... Gal pastarieji kartais lieka šiek tiek nuošalėje, tad šiandien kviečiame išsikepti pyragą su šiais pikantiškais vaisiais.

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais

Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais 4 asm.

Nida Degutienė: Ši sriuba – ypač paprastas receptas iš tokių kasdienių produktų, kokius jūs tikrai visus turite savo virtuvės spintelėse. Ji labai tiks, kai norėsis ko nors sotaus, bet kartu ir ne mėsiško. O juk pupelės – tikras baltymų fabrikas, tad itin tinka vegetarams! Tik nepamirškit pupelių užmerkti iš vakaro, antraip įklimpsit į patiekalo gaminimą kokioms 3 valandoms.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką