Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 35
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Gulbė princesė“

Tortas „Gulbė princesė'“
Recepto autorės nuotr. / Tortas „Gulbė princesė'“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių želė iš vakaro paruoškite pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau, nei nurodyta, vandens), supilkite į dideles lėkštes, atvėsinkite, kol sustings.
  2. Sausainius ir riešutus susmulkinkite smulkintuvu.
  3. Tirpintą garuose sviestą sumaišykite su sutirštintu pienu, tuomet su sausainiais bei riešutais.
  4. Gauta mase išklokite torto formą, kraštus ir kepkite orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti.
  5. Grietinėlę plakite su vaniliniu cukrumi, supilti maskarponės sūrį, grietinę, sutirštintą pieną, sirupą ir išmaišykite.
  6. Supilkite pusės žalios citrinos sultis, išmaišykite.
  7. Pagaminkite želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudokite persikų sirupą. Želatinos masę įmaišykite į kremą.
  8. Supilkite pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldykite.
  9. Plonomis juostelėmis pjaustykite spalvotą žele ir dėliokite, raizgykite ant baltos masės.
  10. Tuomet užpilkite balto kremo ir lengvai pakratykitei, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldykite.
  11. Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir „Tymbark“ žalių bananinių sulčių paruoškite želė ir atvėsintą pilkite ant viršaus. Padėkite šaltai per naktį.
  12. Kitą dieną puoškite tortą pagal įsivaizdavimą. Pagrindinis torto akcentas – apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
  13. Papuošę užliekite pagal instrukciją pagamintu žele – cukrumi ,„Multi'“.
  14. Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpieškite tvorą, kiek palaukite, kol sustings šokoladas, ir ta juostele apjuoskite tortą ir palikite, kad šokoladas sutvirtėtų. Popierių atsargiai nuimkite. Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)

Receptą atsiuntė Regina R., Alytus

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką