Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 27
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Napoleonas“

Tortas „Napoleonas“. Kepinio autorė – Rūta Repšienė.
Gretos Gedminaitės nuotr. / Tortas „Napoleonas“. Kepinio autorė – Rūta Repšienė.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Paruoškite tešlą. Ant švaraus stalviršio suberkite miltus, sijotus su druska. Uždėkite kambario temperatūros sviestą ir peiliu kapokite iki tol, kol miltai išsimaišys su sviestu.
  2. Tuomet trupinių viduryje padarykite duobutę ir supilkite į ją grietinę. Šonuose esančius miltus užberkite ant grietinės ir kapokite toliau, kol tešla taps vientisa. Išminkykite.
  3. Iš tešlos suformuokite rutulį ir, apdengę maistine plėvele, dėkite į šaldytuvą nakčiai.
  4. Paruoškite kremą. Puode storu dugnu ištirpinkite sviestą,užvirkite. Tuomet supilkite vieną stiklinę miltų. Įberkite cukrų bei sudėkite vanilės lazdelės sėklas.
  5. Sudėkite cukrų ir pakaitinkite, kol cukrus ištirps.
  6. Kaitinkite ant silpnos ugnies tol, kol cukrus ištirps.
  7. Tuomet supilkite saldų pieną, dar kelias minutes pakaitinkite, kol masė sutirštės, ir tuomet nuėmę nuo ugnies lengvai maišydami atvėsinkite.
  8. Į atvėsusį kremą sudėkite 2 trynius ir maišykite tol, kol kremas taps baltas ir purus.
  9. Kremą dėkite į šaldytuvą 6 valandoms, kad sustingtų.
  10. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių šilumos.
  11. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir padalinkite į 7 lygias dalis, kurias iškočiokite į plonus apskritimus.
  12. Subadykite šakute ir kepkite 10 min orkaitėje kiekvieną.
  13. Išėmus lakštus, apipjaukite juos pagal 24 cm skersmens formą, o iš nepanaudotos tešlos rankomis sutrinkite trupinius.
  14. Lakštus pertepkite kremu.
  15. Suformuoto torto viršų bei šonus taip pat aptepkite kremu ir padenkite trupiniais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką