Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.2 5 / 21
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Paukščių pienas“

Tortas „Paukščių Pienas“
g-blogas.lt nuotr. / Tortas „Paukščių Pienas“

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 13 vnt. 4 - didelių - biskvitui ir 9 - didelių - kremui
  • Cukrus 580 g 180 - biskvitui, 300 - kremui ir 100 - glaistui
  • Miltai 180 g biskvitui
  • Kakava 1 vnt. Šlakelio saldintos kakavos - biskvitų sulaistymui ir 4 valg. š. nesaldintos kakavos miltelių - glaistui
  • Druska 1 žiupsnelis kremui
  • Želatina 40 g kremui
  • Pienas 300 ml 200 ml - kremui ir 3 valg. š. - glaistui
  • Sviestas 350 g 300 g - kremui ir 50 g - glaistui
  • Vanilės ekstraktas 1 arbat. š. kremui
  • Saldainiai „Paukščų pienas“:(kremui) 160 arbat. š.

Kaip gaminti

  1. PASIRUOŠIAME BISKVITUS. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir miltais.
  2. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis.
  3. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tortinėje, išklotoje kepimo popieriumi, po vieną iškepkite biskvitus.
  4. Palikite atvėsti, o tada sulaistykite saldinta kakava. Atidėkite.
  5. KREMAS. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir standžiai išplakite su žiupsneliu druskos. Pastatykite į šaldytuvą.
  6. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad vos apsemtų, palikite išbrinkti.
  7. Sviestą ištirpdykite, atvėsinkite, sudėkite trynius, cukrų, vanilę ir pieną.
  8. Viską plakite, kol gausite vientisą masę, tada supilkite ją į puodą ir maišydami kaitinkite, kol užverda.
  9. Nukelkite nuo kaitros. Sudėkite išbrinkusią želatiną ir maišykite, kol ji ištirpsta.
  10. Kai gauname vientisą kremą, palikite jį atvėsti iki kambario temperatūros, o tada įplakite standžius baltymus.
  11. TORTO RINKIMAS. Į tortinę, išklotą kepimo popieriumi, dėkite vieną biskvitą.
  12. Ant viršaus supilkite kremą, užbarstykite pasmulkintus „Paukščių pieno“ saldainius ir uždenkite antru biskvitu.
  13. Pastatykite į šaldytuvą kelioms valandoms, kol tortas sustingsta.
  14. GLAISTAS. Į mažą prikaistuvį sudėkite visus glaistui skirtus ingredientus. Ant vidutinės kaitros kaitinkite ir maišykite, kol gausite vientisą kremą.
  15. Šiek tiek jį pravėsinkite ir apliekite juo sutvirtėjusį tortą.

Receptas iš: g-blogas.lt

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką