Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Retro“ su džiovintų slyvų įdaru

Tortas „Retro“
Organizatorių nuotr. / Tortas „Retro“

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį biskvitą:

1. Kiaušinius kartu su cukrumi išplakite iki standžių putų. Plakant palaipsniui pilkite grietinę.

2. Su miltais sumaišykite kakavą, tešlos kildinimo miltelius ir kitus biskvitui skirtus ingredientus.

3. Masę supilkite į kepimo formas, išlyginkite paviršių ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 10–15 minučių.

Iškepkite biskvitą su kondensuotu pienu:

1. Kiaušinius išplakite iki purumo, juos plakant pilkite sutirštintą pieną, išlydytą sviestą, kepimo miltelius, sumaišytus su persijotais miltais.

2. Paruoštą biskvitą supilkite į formas ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10–15 min.

Paruoškite šokoladinį kremą:

1. Puode užvirkite grietinėlę, užpilkite ant juodojo šokolado ir išmaišykite mentele.

2. Į ištirpusį šokoladą įmaišykite ištirpintą želatiną.

3. Masę atvėsinkite iki 30–35 laipsnių temperatūros ir plakikliu išplakite iki purumo.

Paruoškite maskarponės kremą:

1. Maskarponės sūrį plakite kartu su grietinėle ir cukrumi, kol masė padvigubės. Baigiant plakti, supilkite ištirpintą želatiną ir viską sumaišykite.

 

2. Džiovintas slyvas užpilkite Porto vynu ir palikite mirkti 1 parą.

Formuokite tortą:

1. Pirmąjį biskvito sluoksnį aptepkite šokoladiniu kremu. Ant jo dėkite antrąjį biskvitą ir aptepkite maskarponės kremu.

2. Sudėkite džiovintas, vyne mirkytas, slyvas.

3. Dėkite trečiąjį sluoksnį biskvito, dar kartą pilkite maskarponės sūrio kremą ir gražiai aptepkite juo visą tortą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką