Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais
„Eglės“ sanatorijos archyvo nuotr. / Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt. 4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui
  • Cukrus 180 g 120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams
  • Miltai 120 g 80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui
  • Kakava 30 g rudam biskvitui
  • Krakmolas 10 g baltam biskvitui
  • Cukraus sirupas 2 valg. š. rudo biskvito sulaistymui
  • Pienas 200 g po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Grietinėlė 600 g po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo
  • Juodasis šokoladas 200 g juodojo šokolado putėsiams
  • Baltasis šokoladas 200 g baltojo šokolado putėsiams
  • Vanduo 50 ml po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Želatina 10 g po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Pistacijos 30 g pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams

Kaip gaminti

Jums prireiks 26 cm skersmens formos

Iškepkite biskvitus:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.

4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.

5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

 

6. Kepkite 25–30 minučių.

7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.

Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.

Paruoškite šokolado putėsius:

1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.

2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.

3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.

4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.

Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!

Surinkite tortą:

1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.

2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.

4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.

6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.

Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką