Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais
„Eglės“ sanatorijos archyvo nuotr. / Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt. 4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui
  • Cukrus 180 g 120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams
  • Miltai 120 g 80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui
  • Kakava 30 g rudam biskvitui
  • Krakmolas 10 g baltam biskvitui
  • Cukraus sirupas 2 valg. š. rudo biskvito sulaistymui
  • Pienas 200 g po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Grietinėlė 600 g po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo
  • Juodasis šokoladas 200 g juodojo šokolado putėsiams
  • Baltasis šokoladas 200 g baltojo šokolado putėsiams
  • Vanduo 50 ml po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Želatina 10 g po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Pistacijos 30 g pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams

Kaip gaminti

Jums prireiks 26 cm skersmens formos

Iškepkite biskvitus:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.

4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.

5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

 

6. Kepkite 25–30 minučių.

7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.

Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.

Paruoškite šokolado putėsius:

1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.

2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.

3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.

4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.

Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!

Surinkite tortą:

1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.

2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.

4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.

6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.

Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Braškių ir kriaušių „tarta“

Braškių ir kriaušių „tarta“ 8 asm.

Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas  – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.

Citrininė vištiena su čiobreliais

Citrininė vištiena su čiobreliais 5 asm.

Paprastu vištienos receptu dalinasi populiari tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė. 

 

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai

Pasaulinio garso kepti kiaulienos šonkauliukai 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šiaurės Amerikoje moka kepti kiaulienos šonkauliukus. Ir jie tikrai yra World Famous. Bet kurioje kepsninėje Memfyje, šalia Elvio Preslio statulos. Arba iškepti namie pagal šį receptą.

 

Kuskuso salotos su feta

Kuskuso salotos su feta 2 asm.

Paprastos, lengvos, greitai paruošiamos salotos, kurios tiks, kai šiek tiek tingisi ilgai suktis prie puodų. 

 

Lengvai marinuotų daržovių salotos

Lengvai marinuotų daržovių salotos 6 asm.

Miško žvėrys: Kai prasideda šviežių daržovių sezonas, galima paprasčiausiai mėgautis jomis. Bet galima ir labai greitai bei paprastai pamarinuoti kopūstus su morkomis. Beje, tokios salotos labai tiks prie riebesnių kepsnių. 

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku

Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku 4 asm.

Jei su pica reikalai aiškūs, gal metas išsikepti iš Italijos kilusios „focaccios“? Galbūt nustebsite, tačiau nuostabią ją paruošite su mūsų taip mėgstamomis bulvėmis – jų reikės ir tešlai, ir viršui pagardinti. Puikaus kepinio receptu dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas

Veganiškas šokoladinis morkų pyragas 8 asm.

Drėgnas, sodrus pyragas maloniai nustebins ir veganus, ir visavalgius. 

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais

Biskvitinis medaus tortas su apelsinais 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė sostinėje veikianti desertų studija „Tie kepėjai“.

 

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis

Humusas su saldžiosiomis bulvėmis 4 asm.

Miško žvėrysHumusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos

Argentinietiškas padažas čimičiuri prie mėsos 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką