Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais
„Eglės“ sanatorijos archyvo nuotr. / Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt. 4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui
  • Cukrus 180 g 120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams
  • Miltai 120 g 80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui
  • Kakava 30 g rudam biskvitui
  • Krakmolas 10 g baltam biskvitui
  • Cukraus sirupas 2 valg. š. rudo biskvito sulaistymui
  • Pienas 200 g po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Grietinėlė 600 g po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo
  • Juodasis šokoladas 200 g juodojo šokolado putėsiams
  • Baltasis šokoladas 200 g baltojo šokolado putėsiams
  • Vanduo 50 ml po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Želatina 10 g po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Pistacijos 30 g pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams

Kaip gaminti

Jums prireiks 26 cm skersmens formos

Iškepkite biskvitus:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.

4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.

5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

 

6. Kepkite 25–30 minučių.

7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.

Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.

Paruoškite šokolado putėsius:

1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.

2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.

3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.

4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.

Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!

Surinkite tortą:

1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.

2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.

4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.

6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.

Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką