Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais
„Eglės“ sanatorijos archyvo nuotr. / Tortas su baltojo ir juodojo šokolado putėsiais

Su šiuo tortu projekte „100 tortų Lietuvai“ prisistatė seniausiu bei gražiausiu lietuvišku moterišku vardu pavadinta Druskininkų „Eglės“ sanatorija. Šventiškai atrodantis tortas puoštas kankorėžius atkartojančiu dekoru, sukurtu iš smulkintų migdolų riešutų ir rozmarinų.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Kiaušiniai 6 vnt. 4 rudam biskvitui ir 2 baltam biskvitui
  • Cukrus 180 g 120 g rudam biskvitui ir 60 g baltam biskvitui
  • Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį rudam ir baltam biskvitams
  • Miltai 120 g 80 g rudam biskvitui ir 40 g baltam biskvitui
  • Kakava 30 g rudam biskvitui
  • Krakmolas 10 g baltam biskvitui
  • Cukraus sirupas 2 valg. š. rudo biskvito sulaistymui
  • Pienas 200 g po 100 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Grietinėlė 600 g po 300 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams; 35 proc. riebumo
  • Juodasis šokoladas 200 g juodojo šokolado putėsiams
  • Baltasis šokoladas 200 g baltojo šokolado putėsiams
  • Vanduo 50 ml po 25 ml juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Želatina 10 g po 5 g juodojo ir baltojo šokolado putėsiams
  • Pistacijos 30 g pasmulkintų branduolių; baltojo šokolado putėsiams

Kaip gaminti

Jums prireiks 26 cm skersmens formos

Iškepkite biskvitus:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C

2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir išplakite su 80 g cukraus ir 4 šaukštais šilto vandens.

3. Baltymus išplakite iki standžių putų, per kelis kartus supilkite likusį cukrų ir užpilkite ant trynių masės.

4. Ant paruoštos masės viršaus užsijokite miltų ir krakmolo/kakavos mišinį. Viską atsargiai išmaišykite.

5. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite riebalais ir pabarstykite miltais. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.

 

6. Kepkite 25–30 minučių.

7. Atvėsusį rudąjį biskvitą išilgai padalinkite į dvi dalis.

Taip pat iškepkite ir baltąjį biskvitą.

Paruoškite šokolado putėsius:

1. Pieną užvirkite ir užpilkite ant šokolado. Maišydami ištirpinkite.

2. Į šokolado mišinį supilkite išbrinkintą ir ištirpintą želatiną.

3. Išplakite grietinėlę iki standumo, bet neperplakite.

4. Grietinėlę sumaišykite su šokoladine mase.

Tuo pačiu būdu gaminkite ir baltojo šokolado putėsius, tik į baltojo šokolado putėsius įmaišykite smulkintų pistacijų!

Surinkite tortą:

1. Klokite pirmąjį rudąjį biskvitą. Palaistykite biskvitą cukraus sirupu.

2. Biskvitą užklokite juodojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

3. Ant viršaus klokite baltąjį biskvitą ir sulaistykite cukraus sirupu.

4. Biskvitą užklokite baltojo šokolado putėsiais ir išlyginkite.

5. Klokite antrąjį rudojo biskvito sluoksnį, sulaistykite cukraus sirupu.

6. Palikite 4–6 valandoms tortą stingti šaldytuve.

Tortą galite palikti „nuogą“, aplieti šokoladu arba padengti marcipanų mase, kuri tik sustiprins karališką torto skonį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką