Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas „Vanilinė mėlynė“
Kulinarijos studijos archyvo nuotr. / Tortas „Vanilinė mėlynė“

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

iškepkite biskvitą (jums prireiks 18 cm skersmens kepimo formos):

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kepimo formos šonus patepkite aliejumi.

3. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų iki baltumo (apie 7–10 min.). Plakant po truputį plona srovele supilkite aliejų. Į išplaktą masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite tešlą, kol susijungs visi ingredientai.

4. Supilkite paruoštą tešlą ir iš karto pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.

5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite (geriausiai per naktį) ir tik tuomet išimkite iš formos.

paruoškite mėlynių pertepimą:

6. Mėlynes ir cukrų suberkite į prikaistuvį. Pakaitinkite iki užvirimo. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki uogų masė šiek tiek sutirštės. Atvėsinkite.

paruoškite kreminį sūrio kremą:

7. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, purios masės.

surinkite tortą:

8. Biskvitą aštriu peiliu supjaustykite į 4 dalis. Ant pirmo biskvito sluoksnio dėkite trečdalį mėlynių pertepimo, išlyginkite. Ant uogų klokite ketvirtadalį kreminio sūrio kremo, išlyginkite ir užklokite kitu biskvito sluoksniu. Likusius sluoksnius susluoksniuokite lygiai taip pat, užbaigiant biskvito sluoksniu. Tortą aptepkite likusiu kremu. Papuoškite taip, kaip tik jūsų širdis geidžia – uogomis, morengais, macarons sausainėliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką