Dabar populiaru
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas „Vanilinė mėlynė“
Kulinarijos studijos archyvo nuotr. / Tortas „Vanilinė mėlynė“

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

iškepkite biskvitą (jums prireiks 18 cm skersmens kepimo formos):

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, kepimo formos šonus patepkite aliejumi.

3. Išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilės cukrų iki baltumo (apie 7–10 min.). Plakant po truputį plona srovele supilkite aliejų. Į išplaktą masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite tešlą, kol susijungs visi ingredientai.

4. Supilkite paruoštą tešlą ir iš karto pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 40 min. Ar biskvitas iškepė, galite patikrinti mediniu pagaliuku – ištrauktas jis turi būti sausas.

5. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinkite (geriausiai per naktį) ir tik tuomet išimkite iš formos.

paruoškite mėlynių pertepimą:

6. Mėlynes ir cukrų suberkite į prikaistuvį. Pakaitinkite iki užvirimo. Suberkite kukurūzų krakmolą ir dar šiek tiek pakaitinkite, iki uogų masė šiek tiek sutirštės. Atvėsinkite.

paruoškite kreminį sūrio kremą:

7. Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir išplakite iki vientisos, purios masės.

surinkite tortą:

8. Biskvitą aštriu peiliu supjaustykite į 4 dalis. Ant pirmo biskvito sluoksnio dėkite trečdalį mėlynių pertepimo, išlyginkite. Ant uogų klokite ketvirtadalį kreminio sūrio kremo, išlyginkite ir užklokite kitu biskvito sluoksniu. Likusius sluoksnius susluoksniuokite lygiai taip pat, užbaigiant biskvito sluoksniu. Tortą aptepkite likusiu kremu. Papuoškite taip, kaip tik jūsų širdis geidžia – uogomis, morengais, macarons sausainėliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką