Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Tortas su riešutais ir „Rududu


Tortas su riešutais ir „Rududu“
„Aqua“ archyvo nuotr. / 
Tortas su riešutais ir „Rududu“

Šį tortą projektui „100 tortų Lietuvai“ pristatė Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centro „Aqua“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Iškepkite biskvitą:

1. Viename dubenyje šaltus kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų. Kitame dubenyje išplakite trynius iki baltos masės. Išplaktus kiaušinių baltymus ir trynius lengvai maišydami paverskite viena mase.

2. Persijokite miltus, į juos suberkite kepimo miltelius.

3. Į kiaušinių masę suberkite paruoštus miltus. Labai lengvai permaišykite, kad neliktų miltų gumuliukų.

4. Masę sudėkite į sviestiniu popieriumi išklotą torto formą (28 cm skersmens).

5. Kepkite 25 minutes iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškeptą ir atvėsusį biskvitą horizontaliai perpjauname į du sluoksnius.

Paruoškite sirupą:

1. Vandenį ir cukrų virkite 5 minutes ant kaitrios ugnies, kol užvirs. Sirupą nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Pagaminkite kremą:

1. Šaltą grietinėlę išplakite iki standumo.

2. 100 g šalto vandens 20 minučių brinkinkite želatiną ir maišydami pakaitinkite iki ištirpimo. Paruoštą želatiną supilkite į kambario temperatūros „Rududu“ sutirštintą pieną ir gerai išmaišykite. Pusę gautos masės supilkite ant išplaktos grietinėlės, lengvai permaišykite, supilkite antrą pusę gautos masės ir išmaišykite. Po truputį berkite smulkintus lazdyno riešutus ir dar kartą viską permaišykite.

 

3. Į torto formą dėkite pirmą biskvito lakštą. Jį visą teptuku/šaukštu sutepkite sirupu, kad biskvitas sudrėktų. Tuomet supilkite pusę kremo. Kremą tolygiai išlyginkite. Dėkite antrą biskvito sluoksnį ir vėl jį sutepkite sirupu, supilkite likusį kremą, išlyginkite.

4. Gautą tortą dėkite į šaldytuvą 4–6 valandoms.

5. Išimkite iš formos ir puoškite pagal savo fantaziją. Galima pabarstyti smulkintais riešutais, tarkuotu šokoladu arba pasiruošti šokoladinį glajų. Jam pakaitinkite 200 g grietinėlės, į ją suberkite 200 g smulkinto šokolado ir 20 g cukraus, viską išmaišykite iki vientisos masės. Gautą masę atvėsinkite iki kambario temperatūros ir lengvu sluoksniu užpilkite ant torto.

 

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką