Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Tortas „Trys šokoladai“

Tortas „Trys šokoladai“
Bendrovės archyvo nuotr. / Tortas „Trys šokoladai“

Šį skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė konditerijos cecho „SweetTime“ meistrai. 

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Paruoškite pagrindą:

1. Sausainius dėkite į maišelį, užriškite jį ir kočėlu sutrinkite sausainius iki grikių dydžio trupinių.

2. Mikrobangų krosnelėje išlydykite sviestą.

3. Berkite į dubenį sausainių trupinius, pilkite sviestą ir sutirštintą pieną. Ranka viską išmaišykite, kad trupiniai sudrėktų ir iš jų būtų galima lipdyti pagrindą.

4. Išklokite formą kepimo popieriumi.

5. Suverskite trupinius į formą ir spaudžiant suformuokite lygų tvirtą pagrindą. Dėkite į šaldytuvą valandai, kad sustingtų.

Pagaminkite kremą:

1. Į maišyklę supilkite grietinėlę ir suberkite cukrų. Plakite 5 minutes, kol grietinėlė taps puri. Baigiant plakti įberkite žiupsnelį citrinos rūgšties arba įpilkite truputį citrinos sulčių.

 

2. Atskirose garų vonelėse išlydykite skirtingus šokoladus, į kiekvieną įdėkite po 40 g sviesto.

3. Padalinkite plaktą grietinėlę į tris dalis: 250 g, 200 g, ir 180 g. Tada į lydytą baltąjį šokoladą sukrėskite 250 g grietinėlės, į pienišką – 200 g grietinėlės, į juodąjį – 180 g grietinėlės. Kremus maišykite mentele arba ranka, kol šokoladas tolygiai pasiskirstys.

4. Tam, kad šokoladiniai kremai nesustingtų, šokoladą su grietinėle maišykite palaipsniui: į šokoladą pirmiausia įkrėskite tik vieną didelį šaukštą plaktos grietinėlės ir ją išmaišykite, tada – dar vieną ir vėl išmaišykite. Galiausiai galite sukrėsti visą likusią grietinėlę – taip sumažėja rizika dėl temperatūrų skirtumo sugadinti kremus.

5. Išbrinkinkite želatiną santykiu 1 su 10, t.y. 11 g želatinos miltelių ir 110 g vandens.

6. Išbrinkusią želatiną pašildykite (tik neužvirinkite) mikrobangų krosnelėje, kad ištirptų. Pravėsusią želatiną pilkite į kremus: į baltojo šokolado – 50 g, į pieniško – 40 g, į juodojo – 30 g. Išmaišykite ranka, kad neliktų sušokusios želatinos gabaliukų. Nuo želatinos kremas turi suskystėti.

Formuokite tortą:

1. Iš šaldytuvo ištraukite sustingusį pagrindą. Imkite kepimo popieriaus atraižą, suformuokite iš jos kraštelį ir pritvirtinkite prie torto formos – taip ją paaukštinsite.

2. Pirmiausia pilkite ant pagrindo juodojo šokolado kremą, išlyginkite jį, tada – pieniško ir galiausiai – baltojo šokolado kremą.

3. Tortą dėkite į šaldytuvą ir palikite porai valandų arba per naktį.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“

Japoniškas grilio viščiukas „jakitori“ 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): „Jakitori“ (japoniškai 焼き鳥, paraidžiui „kepta paukštiena“) – japoniškas vištienos patiekalas, tinkantis pavasarėjančiai Lietuvai ir pradedantiems kepsnių sezoną. Jį galima kepti ir ant kepsninės, ir orkaitėje. Dabar Lietuvoje visko gausi – net bambukinių iešmelių. Bus visai kaip Japonijoje.

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais

Šokoladinis burokėlių pyragas su grikiais 8 asm.

Burokėliai ir grikiai saldžiame kepinyje? Taip, perskaitėte teisingai! Tiesą sakant, bus žmonių, kurie skanaudami šio kepinio, dalies jo ingredientų niekaip neatspės. Išbandykite šį pyragą – iškepti jį tikrai nesudėtinga, tik vieną pasiruošimo darbą teks atlikti iš vakaro. Receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

 

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis

Nuostabiai šokoladinis klasikinis braunis 6 asm.

Geram brauniui daug nereikia: vos 10 min. paruošimo ir 25–30 min. orkaitėje. 

 

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai

Žemoje temperatūroje keptuvėje kepti burokėliai 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Žemoje temperatūroje keptus burokėlius ar kitas daržoves galite naudoti kaip garnyrus prie mėsos ir žuvies patiekalų, kaip sudėtinę dalį salotoms arba valgyti pasibarsčius ant viršaus, pavyzdžiui, ožkos sūrio ir skrudintų riešutų.

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi

Kiaulienos išpjova su česnakiniu medaus glajumi 4 asm.

Puikus vienos skardos karštas patiekalas šventiniam stalui. Ypatingo skonio mėsai suteikia glajus.

 

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos

Kreminės žirnelių, šoninės ir čederio sūrio salotos 4 asm.

Tai gaivesnė, ryškesnė, šiek tiek sveikesnė tradicinės mišrainės versija.

 

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu

Įdarytos kiaušinių puselės su „prosciutto“ traškučiu 6 asm.

Šis elegantiškas užkandis tinka ne tik šventinę dieną, bet ir rytą po jos, kuomet ant stalo lieka daug nesuvalgytų virtų kiaušinių.

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas

Lengvai paruošiamas kokosinis kremas 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Kokosai – pavojingas riešutas, mat kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo. Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.

Žymės: desertas, Kokosai
Neminkyta duona su ruginiais miltais

Neminkyta duona su ruginiais miltais 4 asm.

Duonos kepimas namuose pastaraisiais metais yra „ant bangos“. Tai nestebina, nes savo rankomis suformavus ir iškepus kepaliuką duonos, apima neprilygstamas pasididžiavimo savimi džiaugsmas, o kur dar pats kepinys – kvapnus, traškia plutele ir minkštu vidumi. Išsikepkite duonos, kuriai prireiks gana ilgos fermentacijos, tačiau neturėsite jokio vargo su tešlos minkymu! Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką