Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.7 5 / 15
Jau įvertinote šį receptą

Tradicinė šaltiena

Šaltiena
Vida Press nuotr. / Šaltiena

Šaltiena gaminama dviem būdais: natūraliu, kai verdant gyvūnų kaulus išsiskiria natūrali stingdanti medžiaga, arba moderniuoju, pridedant želatinos. Patyrusios šeimininkės žino, kad, norint natūraliai stangrios šaltienos, svarbiausias ingredientas – kojos. Toliau – pagal norą: ausys, uodega, liesesnės mėsos gabaliukas, cukrinis jautienos kaulas ar keletas vištų sparnelių skoniui paįvairinti.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Kojas ir ausis gerai nuvalykite, sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu, kad apsemtų.

2. Užvirus nugraibykite putas ir palikite virti maždaug 3 valandoms.

3. Tuomet į puodą sudėkite daržoves, lauro lapus, įberkite pipirų grūdelių ir, sumažinę ugnį, palikite virti dar valandą.

4. Baigus virti, sultinį nukoškite, nuo kaulų nuimkite atvėsintą mėsą ir ją susmulkinkite.

5. Smulkintą mėsą sudėkite į puodą, užpilkite nukoštu sultiniu, įpilkite pusę stiklinės šalto vandens, pagal skonį druskos, maltų pipirų ir viską dar apie pusvalandį pavirkite.

6. Ant pasirinktų formų dugno išdėstykite pjaustytas virtas morkas. Atsargiai samčiu formas pripildykite sultiniu ir mėsa ir padėkite vėsiai sustingti.

7. Kai šaltiena sustings, nuimkite ant viršaus susidariusį riebalų sluoksnį, atsargiai pagal indo kraštą apipjaukite šaltieną ir apvertę išimkite ją į lėkštę, kurioje patieksite.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką