Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Trapios tešlos pyragas  su marcipano ir obuolių įdaru
TV3 nuotr. / Trapios tešlos pyragas su marcipano ir obuolių įdaru

Obuolių pyragų receptų yra daugybė, tačiau šis – ypatingas. Puikų derinį kuria jam naudojama trapi tešla, o obuoliams kompaniją palaiko marcipanas.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite šaltą sviestą ir suberkite cukrų. Sumalkite iki vientisos masės. Įberkite druskos, sudėkite kiaušinių trynius ir vėl viską permalkite. Suberkite miltus ir kepimo miltelius. Permalkite iki vientisos masės.

2. Gautą tešlą dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą, kad sustingtų. Geriausia pasiruošti ją iš vakaro.

3. Obuolius nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite marcipaną, kukurūzų krakmolą, kambario temperatūros sviestą, įmuškite kiaušinius ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Iš lėto supilkite grietinėlę ir nuolat plakite iki vientisos masės.

5. Sustingusią tešlą padalinkite į dvi dalis ir iškočiokite 5 mm storio apskritimus. Pirmuoju apskritimu išklokite kepimo formos dugną. Palikdami po 3 cm nuo krašto, ant apskritimo vidurio sudėkite marcipano kremą, ant jo viršaus – obuolius. Viršų uždenkite antruoju tešlos apskritimu ir sandariai užspauskite tešlos kraštus.

6. Kepkite iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Šokoladinis karamelinis pyragas

Šokoladinis karamelinis pyragas 12 asm.

Saldus, sodrus ir nekasdienis skanėstas, kuriame skonio harmoniją kuria šokoladas ir karamelė. Sukurtas mėgautis prie kavos ar arbatos puodelio!

 

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais

Morkų pyragas su kremu ir graikiniais riešutais 12 asm.

Kepant ir formuojant šį desertą šiek tiek darbo įdėti reikės, tačiau neprilygstamas morkų kepinio, gardaus kremo ir riešutų derinys nuginkluos visus valgytojus.

 

Apverstas ananasų pyragas

Apverstas ananasų pyragas 8 asm.

Vadinamųjų apverstų pyragų klasika – kepinys su obuoliais, tačiau kviečiame išbandyti ir kitokį variantą. Šis pyragas nustebins ir gražia išvaizda, ir puikiu skoniu bei drėgna tekstūra.

 

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene

Trupininis pyragas su juodųjų serbentų uogiene 12 asm.

Nuostabus nostalgiškas kepinys iš knygos „Desertai: 365 receptai“. Jo gabaliuką su pienu skanaus vaikai, o su kava – suaugusieji. 

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais

Šokoladainis su kava ir graikiniais riešutais 12 asm.

Intensyvus šokoladinis skanėstas iš knygos „Desertai: 365 receptai“.

Aguonų tortas

Aguonų tortas 10 asm.

Tortų nekepame kasdien, dažniausiai – kokia nors ypatinga proga. Šis tortas, kur aguonų yra ir biskvite, ir pertepime, puikiai tiks pačioms įvairiausioms šventėms. 

 

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi

Citrinų ir migdolų pyragas su medumi 8 asm.

Šiame pyrage pirmu smuiku groja netikėti, itin kvapnūs ingredientai medus, citrina ir migdolai, kepinys išeina minkštas ir aromatingas.

 

Morkų ir imbiero sriuba

Morkų ir imbiero sriuba 4 asm.

Ryškios spalvos ir puikaus skonio aksominė sriuba sušildys, pasotins, tačiau neapsunkins. 

 

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba

Morkų ir raudonųjų lęšių sriuba 4 asm.

Šiai sriubai prireiks raudonųjų lęšių, kurie prieš verdant nėra mirkomi. Štai kodėl gardžią sriubą paruošite vos per pusvalandį. 

 

Abrikosų ir migdolų tarta

Abrikosų ir migdolų tarta 8 asm.

Šis pyragas pirmiausiai tiks žmonėms, netoleruojantiems gliuteno, tačiau savo skoniu, net neabejojame, sužavės visus!

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką