Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs krepšeliai

Trapūs krepšeliai
Shutterstock nuotr. / Trapūs krepšeliai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 300 g tešlai
  • Vanilinis cukrus 32 g 2 pakeliai - tešlai
  • Druska 1 žiupsnelis tešlai
  • Sviestas 125 g šalto - tešlai
  • Kiaušiniai 2 vnt. 1 - kiaušinis ir 1 - trynys - tešlai
  • Uogienė: (indelis - mėgstamos - įdarui) 1 vnt.
  • Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių - įdarui
  • Brendis: (šlakelio - įdarui) 1 vnt.
  • Krakmolas 2 valg. š. įdarui

Kaip gaminti

  1. Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite.
  2. Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą.
  3. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą.
  4. Iš atšaldytos tešlos iškočiokite vidutinio storumo tešlos lakštą. Iš pusės jos stiklinaite išspauskite skritulius ir įklokite į riebalais pateptas keksiukų formas.
  5. Iš likusios tešlos formele išspauskite gėlytes ir išdėliokite kepimo skardoje.
  6. Krepšelius ir sausainėlius kepkite iki 180 0C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Atvėsinkite. Uogienę pakaitinkite karštoje keptuvėje, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles, supilkite vandenyje ištirpytą krakmolą ir brendį.
  7. Viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, kol sutirštės. Atvėsusią tyrę išdėliokite į krepšelius.
  8. Apie valandą palaikykite šaldytuve, ant viršaus uždėkite po sausainėlį.
  9. Pagaminsite per 1 val. (neskaičiuojant tešlos šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais

Kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais 6 asm.

Šį pyragą galima vadinti tikru paskutinės minutės pasiūlymu Kalėdoms, mat jo nereikia brandinti, pertepti ar ypatingai dekoruoti. Paprasta, tačiau neprasta! 

 

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis

Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis 2 asm.

Šis ryškiai rausvas kokteilis nustebina ne tik spalva, bet ir skoniu, verta išbandyti!

 

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis

Energijos suteikiantis obuolių kokteilis 1 asm.

3 populiarių vaisių derinys sukuria puikaus skonio, gerai atgaivinantį ir energijos suteikiantį gėrimą.

 

Gaivus mėtinis gėrimas

Gaivus mėtinis gėrimas 2 asm.

Tai puikus gaivinantis kokteilis po šventinio maratono visai šeimynai.

 

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais

Žaliasis kivių kokteilis su špinatais 1 asm.

Ryškaus skonio, labai gaivus kokteilis padės detoksikuoti organizmą, jei kurį laiką šiek tiek piktnaudžiavote maistu.

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.

Šventinis riešutų vyniotinis su varške

Šventinis riešutų vyniotinis su varške 10 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Gal Jums neteko varškės vyniotinio pavadinti tortu, bet manau, kad šį tikrai galima taip vadinti – nors jis neatrodo lyg tipiškas tortas, čia yra ir biskvitas, ir pertepimas, ir net papuošimas. Geriausia yra tai, jog gali būti, kad visų produktų, šiam tortui, jau turite namie, o pasigaminti jį yra labai paprasta, greita ir nereikalauja jokių ypatingų įrankių ar skardų, kurios gali būt jau užimtos kitais šventiniam stalui paruoštais patiekalais.

 

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“

Meksikietiškas Trijų Karalių pyragas „Rosca de reyes“ 10 asm.

Jolanta Vitkutė: Per Trijų karalių dieną, sausio 6-ąją, meksikiečiai tradiciškai su šeima arba draugais valgo karaliaus pyragą – „rosca de reyes“ – tai tarsi didžiulis sviestinės tešlos riestainis, gardintas cukruotais vaisiais ir aplietas cukraus glajumi. Bet smagiausia, jog jame suslapstytos plastikinės lėlytės! 

 

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu

Kepti ankštiniai pipirai su brinzos sūriu 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anądien parduotuvėje sūrių skyriuje žvilgsnis užkliuvo už bulgariškos brinzos. Tarpušventyje dažnai norisi paklaidžioti mažiau įprastų skonių vietose. Prisiminiau, kad Bulgarija buvo bene pirmasis mano „užsienis“ ir kad ši Balkanų šalis paliko daug skanių prisiminimų. Vienas iš jų – brinza įdaryti ir apkepti ankštiniai pipirai (bulgariškai – чушки бюрек).

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką