Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.0 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais Helovinui

Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais
Vida Press nuotr. / Trapūs sausainiai su šokoladiniais voriukais

Helovino skanėstai paprastai būna gal kiek kraupoki, tačiau labiau juokingi. Tokie, kaip šie trapūs sausainiai, kuriuos apspito šokoladiniai voriukai.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į didelį dubenį dėkite sviestą, riešutų sviestą bei abiejų rūšių cukrų ir sukite mediniu šaukštu, kol masė taps vientisa ir puri (šiam darbui galite naudoti ir virtuvės kombainą). Įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ir dar pasukite, kol masė taps vientisa.

2. Kitame dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – persijotus miltus, kepimo miltelius bei druską. Visą šį mišinį supilkite į sviesto, cukraus, kiaušinių masę ir gerai išmaišykite, o tada greitai suminkykite minkštą tešlą (gali reikėti įdėti dar šiek tiek miltų, tačiau nepersistenkite). Suvoliokite tešlą į rutulį ir dėkite 15-ai min. į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir voliokite iš jos nedidelius graikiško riešuto dydžio rutuliukus. Sudėkite po 12 rutuliukų į kiekvieną skardą, dėkite skardas į orkaitę ir kepkite 8 min. Tada skardas išimkite ir naudodami patogų virtuvės įrankį buku koteliu įspauskite kiekvieno sausainio centre duobutę (vėliau, sausainiams iškepus, „sodinsite“ į ją saldainį – tai yra voriuko kūnelį). Kepkite sausainius dar 7–10 min., kol taps auksiškai rusvi.

5. Leiskite sausainiams beveik visiškai atvėsti – jie turi būti kiek šilti, tačiau ne karšti, ir „sodinkite“ į padarytas duobutes po apvalų saldainiuką (jei sausainis bus pakankamai šiltas, saldainis prilips, jei neprilimpa, tam naudokite ištirpintą šokoladą).

6. Virš garų vonelės ištirpinkite gabaliukais sulaužytą šokoladą. Šiuo skystu šokoladu nupieškite ant kiekvieno sausainio 8 voriuko kojas, taip pat naudokite jį kaip klijus cukrinėms akytėms priklijuoti (kaip minėta anksčiau, jo gali prireikti ir kūneliams priklijuoti).

7. Palaukite, kol kojytės sustings, akytės gerai prilips, o tada tiekite voriukus ant stalo.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Itališki migdoliniai morengai

Itališki migdoliniai morengai 6 asm.

Gaminant itališkus morengus, iki pusės standumo išplakti baltymai dažniausiai užpilami karštu cukraus sirupu. Šie morengai laikomi stabiliausiais ir dažniausiai naudojami gaminant prancūzišką desertą macarons, tam tikras putėsių rūšis bei kremus.

 

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas 8 asm.

Išsikepkite netradicinį pyragą, kuriame nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei pieno. Tačiau patikėkite, bus skanu!

 

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Pusryčių blynai su jogurtu

Pusryčių blynai su jogurtu 4 asm.

Graikiškas jogurtas puikiai tinka ne tik salotoms gardinti ar padažams maišyti, bet ir blynų tešlai užmaišyti.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką