Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Trapūs žemės riešutų sviesto sausainiai su rūkyta paprika

Riešutų sviesto sausainiai
Vida Press nuotr. / Riešutų sviesto sausainiai

Kai norisi traškaus burnoje tirpstančio kepinuko, sausainiai nepralenkiami. Patyrę kepėjai puikiai žino, kad ir kasdien galėtų kepti vis kitokius, nes receptų – begalės, tačiau šįkart siūlome vienus iš geresnių – į tešlą dėsime nemažai riešutų sviesto, o skaninsime rūkytos paprikos milteliais (jie ir Lietuvoje jau jokia naujiena). 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, sausainiams skirtą druską ir rūkytą papriką.

2. Kitame dubenyje mediniu šaukštu ar naudodami elektrinį plaktuvą išsukite sviestą, riešutų sviestą ir cukrų iki lengvos purios masės. Po vieną į šią masę įmuškite kiaušinius, supilkite vanilės ekstraktą.

3. Suberkite sausųjų ingredientų mišinį į sviesto ir kiaušinių masę ir išmaišykite. Būkite atidūs ir stebėkite, kad neliktų sausų miltų.

4. Gautą masę sudėkite į dubenį, uždenkite ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 24 valandoms, daugiausiai 3 dienoms.

 

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi dideles kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ar silikoniniais kilimėliais.

6. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus viršui skirtus ingredientus.

7. Kabinkite iš šaldytuvo ištrauktą tešlą paprastu ar, dar geriau, ledams skirtu šaukštu, kiekvieną gabaliuką apvoliokite prieskonių-cukraus mišinyje ir dėkite kauburėlius ant skardos palikdami nemažus tarpus.

8. Kepkite sausainius 12–13 min, kol taps auksiškai rusvi, jei kepate iškart dvi skardas, kepimui įpusėjus nepamirškite jų sukeisti vietomis. Iškepus sausainiams išimkite skardas iš orkaitės ir iškart kiekvieną jų kiek spustelkite mentele, kad gražiai susiplotų – taip bus gražesni ir skanesni valgyti.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką