Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.4 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Trisluoksnis pyragas „Magic Cake“

Trisluoksnis pyragas
Ilonos Dačiulienės nuotr. / Trisluoksnis pyragas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti.
  2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
  3. Atskirame inde išplakite trynius ir cukrų iki baltos purios masės. (Jei vietoj vanilės ankšties naudojamas vanilinis cukrus, tai jį taip pat supilkite).
  4. Į trynių ir cukraus plakinį įpilkite šaukštą vandens ir išlydytą (bet ne karštą!) sviestą. Porą minučių plakite plakikliu.
  5. Vis dar plakant trynius/cukrų/sviestą po truputį suberkite persijotus miltus.
  6. Perkoškite pieną su vanile, sumaišykite su likusiais 250 ml ir supilkite vis dar plakdami į tešlą. Dar po poros minučių plakimo turi išeiti vientisa, bet labai skysta tešla. Taip ir turi būti.
  7. Po trečdalį sudėkite baltymus, kiekvieną kartą permaišydami šluotele.
  8. Paruoštą tešlą perpilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą* ir kepkite apie valandą iki 160°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Iškepęs pyragas neturi „liūliuoti“ per vidurį.
  9. Iškeptą pyragą ataušinkite kambario temperatūroje ir dar įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandom. O dar geriau – nakčiai. Tada jau galima puošti ir pjaustyti. Arba atvirkščiai – pjaustyti ir puošti.
  10. * apie kepimo formą – ji turi būti vientisa, ne išrenkama, nes tešla skysta ir gali išbėgti. Formos matmenys tokiam produktų kiekiui – nuo 20 iki 24 cm. Jei forma stiklinė, papildomai jos nereikia nei barstyti, nei tepti, jei kitokia – galima iškloti kepimo popieriumi.
  11. Papuošimui tiks: miltelinis cukrus (paprastasis variantas), plakta grietinėlė (prabangusis variantas), šokoladiniai papuošaliukai. 

Receptas iš tinklaraščio “Dailona”​

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis

Greitas jogurto ir persimonų desertas su pistacijomis 2 asm.

Nors šį skanėstą įvardijame kaip „desertą“, tie, kas mėgsta saldesnius pusryčius, gali juo mėgautis ir ryte. Lengvas, gaivus, elegantiškas patiekalas paruošiamas vos per kelias minutes, o svarbiausias jo akcentas – gerai prinokę, saldūs persimonai.

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais

Itališkos lazdelės „grissini“ su rozmarinais 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Pirkti grissini yra skanūs, bet jūs vargu ar įsivaizduojat, kokie skanūs yra pačių kepti! Pasigaminti grissini yra juokų darbas, tešla užminkoma iš pačių paprasčiausių ingredientų – miltų, vandens, aliejaus... Grissini galima kaskart pagardinti vis kitais priedais – rozmarinais, pankoliais, česnakais, čiobreliais...

 

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais

Kepti pastarnokai ir morkos su graikiniais riešutais 2 asm.

Tie, kas nėra nieko gaminę iš pastarnokų, turėtų juos išbandyti būtent žiemą – tuo metu, kai jie yra sukaupę daugiausiai cukrų, kurie kepant greitai karamelizuojasi. Ši kartą siūlome patiekalą, kuris gali tapti skaniu užkandžiu, priedu prie mėgstamų kruopų (pavyzdžiui, grikių), o gal net lydėti kokį paukštienos kepsnį. Pagaminkite ir įsitikinsite, kaip gardu!

Kokosiniai želė gabaliukai

Kokosiniai želė gabaliukai 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.

Nostalgiškoji agurkinė sriuba

Nostalgiškoji agurkinė sriuba 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tai sriuba, kurią pagaminti – juokų darbas, o vasario mėnuo kaip tik tinkamas tam metas, nes reikia paskubėti naikinti raugintų agurkų atsargas. Verdant šią sriubą tereikia laikytis keleto paprastų taisyklių.

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis

Kukurūzų miltų duona su moliūgų sėklomis ir linų sėmenimis 6 asm.

Kviečiame išsikepti mielinės duonos iš kukurūzų miltų. Jei juos gana retai naudojate, o gal nė nebandėte, toks kepinys gali tapti skaniu netikėtumu! 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką