Dabar populiaru
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.6 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Troškinti briuseliniai kopūstai

Troškinti briuseliniai kopūstai
Recepto autorės nuotr. / Troškinti briuseliniai kopūstai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Užvirkite puode vandenį, pasūdykite jį. Sudėkite nuplautus ir per pusę perpjautus briuselinius kopūstus. Virkite apie 10 minučių.
  2. Tuo metu aliejuje pakepinkite susmulkintą svogūną.
  3. Verdantį vandenį užpilkite ant pomidorų, kiek palaikykite, paskui nupilkite jį ir perliekite šaltu, kad atvėstų. Nulupkite odelę.
  4. Luptą pomidorą supjaustykite smulkiais kubeliais.
  5. Nupilkite išvirusių briuselinių kopūstų vandenį.
  6. Į puodą su virtais kopūstais sudėkite pakepintą svogūną, pjaustytą pomidorą, berkite šiek tiek druskos, džiovintą baziliką bei maltą aitriąją papriką.
  7. Viską gerai išmaišykite ir šiek tiek patroškinkite uždengtame puode ant labai silpnos ugnies (tam, kad neprisviltų, pakaks iš pomidorų išsiskyrusių sulčių).
  8. Skanu su paskrudinta juodos duonos riekele.

Receptą atsiuntė Gintarė

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra

Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Noriu su jumis pasidalinti vienu triuku, kurį jūs galite naudoti kamado stiliaus at ir kituose griliuose. Tas triukas vadinasi „medinė lentelė“. Keletas taisyklių, kurias privalote žinoti, ir paprastos medinės lentelės, pažadu, atneš tą geidžiamą „wow efektą“, kai patieksite svečiams ant stalo būtent tokiu būdu pagamintą patiekalą.

Minkštas rabarbarų pyragas

Minkštas rabarbarų pyragas 6 asm.

Strelkabelka.lt:  Iš rabarbarų verdu džemą su rozmarinu, čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais, tačiau šįkart dar vienas kepinys – pyragas su rabarbarais. Iš tiesų tai šiek tiek adaptuotas kulinarinių knygų autorės ir TV laidų vedėjos Mery Berry obuolių pyrago receptas. Beje, baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju.

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis

Humusas su sūria granola ir šviežiomis daržovėmis 4 asm.

FeedMySister.com: Kai yra tiek daug šviežių lietuviškų daržovių, pilna burna valgome jas tokias, kokios yra – žalias. Šalia puikiai tinka tradicinis avinžirnių humusas su sūria granola.

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis

Burnoje tirpstantis vyniotinis su braškėmis 4 asm.

Šis desertas – tikras vasaros, lengvumo, elegancijos įsikūnijimas. Purus biskvitas, švelni grietinėlė, kvapnios šviežios braškės – nepakartojamas derinys. Net jei nė sykio neruošėte vyniotinio, šįkart įsidrąsinkite, nieko sudėtingo šiame recepte nėra, o skonis – nepakartojamas!

Trapi „crostata“ su trešnių džemu

Trapi „crostata“ su trešnių džemu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Nėra Italijoje šeimos, kurioje nebūtų kepama „crostata“. Su vyšnių, trešnių, figų, slyvų, persikų ir visais kitais įmanomais džemų variantais.

Jogurto ir ananasų desertas

Jogurto ir ananasų desertas 4 asm.

Itin greitai paruošiamas desertas iš vos 3 ingredientų, paprasčiau, ko gero, net nebūna!

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su ananasais 4 asm.

Paprastas, greitai paruošiamas desertas, kuriam reikia vos kelių produktų. Patiekite su ledais ir nustebinsite net išrankiausius svečius!

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais

Kepti vištos sparneliai su čiobreliais 4 asm.

Strelkabelka.lt:Tai receptas, kuris priklauso kategorijai „labai lengva“, todėl net nėra, apie ką daug rašyti, pagal jį reikia gaminti ir valgyti. 

Aromatingas braškių-mangų desertas

Aromatingas braškių-mangų desertas 4 asm.

Šiame deserte uogas ir vaisiaus gabalėlius puikiai suvienija ir papildomo aromato suteikia apelsinų sultys. Išbandykite!

Sentimentus keliantys roksai

Sentimentus keliantys roksai 6 asm.

Kodėl gi sentimentus keliančių roksų neišsikepus namie? Naminiai jie gali būti žymiai skanesni – ne tokie kieti, trapesni, pagardinti nebūtinai tik razinomis.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką