Dabar populiaru
5 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.1 5 / 23
Jau įvertinote šį receptą

Trupiniuotis su mėlynėmis

Trupiniuotis su mėlynėmis
Fotolia nuotr. / Trupiniuotis su mėlynėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Migdolai 200 g 120 gr. maltų ir 80 gr. grūstų trupiniams
  • Sviestas 110 g 100 gr. kambario temperatūros trupiniams ir šaukštelis įdarui
  • Cukrus 145 g pusė stiklinės trupiniams ir 20 gr. įdarui
  • Miltai 110 g 100 gr. trupiniams ir 10 gr. įdarui
  • Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį trupiniams ir įdarui
  • Obuoliai 300 g įdarui
  • Mėlynės 160 g įdarui
  • Vanilinis cukrus 1 arbat. š. įdarui
  • Citrinos 1 vnt. nutarkuotų žievelių įdarui

Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, suberkite miltus, migdolus, druską ir viską gerai išmaišykite – turite gauti trupinius.

2. Paruoštus trupinius valandai padėkite į šaldytuvą.

3. Obuolius nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į puodelį su sviestu, kaitinkite, iki obuoliai suminkštės, tada nuolat maišydamos suberkite likusius įdarui skirtus produktus, viską gerai išmaišykite ir kelias minutes pakaitinkite.

4. Į nedidelį stiklinį indą berkite truputį trupinių, krėskite keptų obuolių, ant viršaus berkite likusius trupinius.

5. Pyragą kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min., iki pyrago viršus dailiai apskrus.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant trupinių šaldymo laiko).

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais

Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais ir riešutais 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Brandinti kalėdiniai pyragai labai populiarūs Anglijoje. Pirmąkart jo ragavau, kai dukros studijų draugas atsivežė į svečius tokį, paties keptą, lauktuvių. Sodraus skonio keksas – tikrai tas, kurio paragavus visą kūną užlieja saldi palaima… Be to, toks keksas – puiki Kalėdinė dovana, kurią galima paruošti gerokai iš anksto.

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai

Nesudėtingi, bet puikūs olandiški blynai 4 asm.

Siūlome išsikepti didelių ir skanių olandiškų blynų. Tiesa, jų tešlą reikia paruošti bent valandą iki kepimo, o galima ir iš vakaro, tuomet ryte beliks viens-du-trys iškepti blynus ir jais mėgautis!

Itališki migdoliniai morengai

Itališki migdoliniai morengai 6 asm.

Gaminant itališkus morengus, iki pusės standumo išplakti baltymai dažniausiai užpilami karštu cukraus sirupu. Šie morengai laikomi stabiliausiais ir dažniausiai naudojami gaminant prancūzišką desertą macarons, tam tikras putėsių rūšis bei kremus.

 

Traškūs migdoliniai sausainiai

Traškūs migdoliniai sausainiai 6 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Šie sausainukai skirti Kalėdoms, nes, manau, jie puikiai tiks šventei, bet tikrai ne tik jai. Migdolinių sausainukų galite iškepti kelios dienos iki Kalėdų ir iš jų paruošti dovanas, labai gražiai atrodytų supakuoti stikliniuose indeliuose.

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui

Ukrainietiškas kepenėlių tortas, tinkantis šventiniam stalui 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Vištienos kepenėlės turbūt nėra daugelio mūsų pirkinių sąrašo pirmaujančiose pozicijose. Nors šis subproduktas turi daug cholesterolio, bet jame taip daug ir vitaminų bei mineralų. Tad kartais paragauti galima. Svarbiausia – saikas.

Svarbu nusipirkti kokybiškų kepenėlių – kad jos būtų tamsiai rudos spalvos, blizgančios ir glotnios. Taip pat neturėtų būti kraujo krešulių, gyslų ar kokių plėvių – nuo jų patiekale gali atsirasti kartumas. Tokius dalykus prieš gaminant reikia pašalinti. Taip pat įsitikinkite, kad patiekalą gerai termiškai apdorojote.

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis

Pikantiška pynė su moliūgais, feta ir spanguolėmis 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): siūlau pasigaminti rudeniškai-žiemišką ir gardų kepinį su moliūgu, fetos sūriu ir spanguolėmis. Keptas moliūgas, stipraus skonio feta ir saldžios spanguolės su lengvu cinamono akcentu sukuria idealų pikantišką skonį, o traški sluoksniuotos tešlos plutelė aprengia šiuos ingredientus tikrai šventei.

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė

Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė 4 asm.

Mėsininkai ir kalakutų augintojai tvirtina, jog kuo kalakutas didesnis, tuo jis skanesnis. Tačiau ką daryti tiems kalakutienos gerbėjams, kurie prie stalo sės dviese, tryse ar keturiese, o ne su puse giminės? Vienas iš variantų – rinktis kalakuto krūtinėlę. Mes siūlome ją kepti tešloje, nes taip ji neišsausės, o skonio suteiks keli kartu su mėsa tešlos apvalkale „uždaromi“ priedai.

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas

Veganiškas šokoladinis lazdyno riešutų pyragas 8 asm.

Išsikepkite netradicinį pyragą, kuriame nėra nei miltų, nei kiaušinių, nei pieno. Tačiau patikėkite, bus skanu!

 

Puri speltų miltų duona

Puri speltų miltų duona 6 asm.

Siūlome išsikepti purios „brioche“ duonos, tačiau atiduodame ir duoklę sveikai mitybai – kepsime ją iš speltų miltų.

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms

Prancūziška triušienos užtepėlė „rillettes“, tinkanti šventėms 8 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai)Rillettes – taip vadinasi tradicinė riebi prancūziška mėsos užtepėlė – gali būti gaminama iš įvairios mėsos ir gardinama pačiais įvairiausiais priedais – žaliaisiais pipirais, riešutais (ypač pistacijų) ir kitais. Rillettes retas prancūzas gamina namuose pats, nes užsukęs į bet kurią mėsinę gali pasirinkti keleto rūšių jau pagamintos. Rillettes gali ilgai stovėti šaldytuve, nes jas užkonservuoja riebalai, kurių šiame patiekale išties nemažai. Rillettes dažname restorane patiekiamos kaip užkandis, o prancūziškuose namuose švenčių stalas be rillettes tikrai sunkiai įsivaizduojamas.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką