Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.7 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Ugninė apkepėlė

Ugninė apkepėlė
Recepto autorės nuotr. / Ugninė apkepėlė

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1.  Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną.
  2. Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį.
  3. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite aliejuje, paskui suberkite smulkintus česnakus.
  4. Į išplaktus kiaušinius įberkite juodųjų pipirų, aitriųjų  paprikų ir truputį druskos.
  5. Į indą sudėkite sūrį, špinatus, svogūnus su česnakais ir užpilkite kiaušinių plakiniu (truputį palikite viršui patepti). Viską išmaišykite ir sukrėskite į kepimo skardą, išklotą tešla.
  6. Saulėje džiovintus pomidorus supjaustykite nedideliais gabaliukais ir dėkite ant špinatų įdaro.
  7. Uždenkite užkepėlę likusiu tešlos lakštu, viršų patepkite kiaušinio plakiniu, padarykite skylutes, kad apkepėlė „kvėpuotų“, ir gausiai pabarstykite sezamų sėklų.
  8. Kepkite 180 °C orkaitėje apie 30–35 min., kol viršus lengvai rustelės. 

Receptą atsiuntė Jolanta G.  

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką