Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 85
Jau įvertinote šį receptą

Ukrainietiški barščiai

Ukrainietiški barščiai
Shutterstock nuotr. / Ukrainietiški barščiai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, sumeskite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, nugriebkite putas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 2–2,5 val. Likus 30–40 min. iki virimo pabaigos, sultinį pasūdykite, sumeskite laurų lapelius, suberkite pipirų grūdelius ir kapotą petražolės šaknį. Kai išvirs, mėsą išgriebkite, o sultinį perkoškite.

2. Visas daržoves nulupkite, nuplaukite. Burokėlius, morkas, papriką, kopūstus supjaustykite plonais šiaudeliais, bulves – kubeliais, svogūnus ir česnakus sukapokite.

3. Vienoje keptuvėje šaukšte sviesto troškinkite burokėlius su actu, cukrumi ir pomidorų pasta, kitoje – aliejuje pakepinkite morkas, papriką, svogūnus.

4. Į perkoštą sultinį pirmiausia suberkite bulves, užvirinkite, tada sukrėskite kopūstus ir ant mažos ugnies virkite apie 15 min. Sudėkite visas kepintas daržoves, supilkite šaukšte sviesto pakepintus ir sultiniu praskiestus miltus ir neatidengusios puodo ant mažos ugnies virkite dar apie 15 min. Galiausiai suberkite su česnakais sumaišytus kapotus lašinukus, petražoles, pasūdykite.

5. Sriubą apie 45 min. palikite pastovėti, kad susimaišytų skoniai. Tiekite su grietine.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Sviestiniai citrininiai sausainiai

Sviestiniai citrininiai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Vaniliniai sausainiai su medumi

Vaniliniai sausainiai su medumi 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje, vėsioje vietoje, skanūs išliks 3–5 dienas.

 

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais

Traškūs sausainiai su kvapniais žiemiškais prieskoniais 6 asm.

Šie sausainiai, laikomi sausoje vietoje, skanūs išliks apie porą savaičių.

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu

Nesaldūs pikantiški sausainiai su pelėsiniu sūriu 6 asm.

Tokie pikantiški sausainiai patiks ir mažiems, ir dideliems. Be to, tai dar ir idealus skanėstas šventiniam stalui.

 

Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 6 asm.

Šie sausainiai – neabejotina klasika, juos dar galima paskaninti ir riešutais.

 

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais

Lengvas itališkas speltų miltų pyragas su šokolado gabaliukais 6 asm.

Suteikite sau atokvėpio minutę su gardžiu naminiu pyragu, kurio gaminimas toks nesudėtingas, jog tikrai nenuvargins, čia juk ne kelių aukštų tortas!

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai

Minkšti ir labai imbieriniai sausainiai 6 asm.

Siūlome minkštų, aromatingų meduolinių sausainių su kristalizuoto imbiero gabaliukais receptą.

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“

Olandiški kalėdiniai sausainiai „Speculaas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šie sausainiai kilę iš Olandijos ir Belgijos. Tradiciškai Olandijoje jie kepami šv. Mikalojaus (angl. st.Nicholas) dienai gruodžio 5-osios vakarą, o Belgijoje ta pačia proga, tik gruodžio 6-ąją. Tomis dienomis Šv.Mikalojus vaikams į batus neša dovanas.

 

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai

Citrinomis kvepiantys migdoliniai sausainiai 6 asm.

Šie sausainiai itin tinkami skanauti žiemą, mat vien jų aromatas nuteikia jaukiai.

 

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais

Pakepinti briuseliniai kopūstai su riešutais 4 asm.

Briuseliniai kopūstai, ypač skanūs apvirti ir pakepinti, taip jie tampa puikiu garnyru ir prie šventinio kepsnio. Tačiau šįkart – dar kitoks jų receptas, kur mažas kopūstų galvutes reikės išskaidyti į lapelius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką