Dabar populiaru
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 8
Jau įvertinote šį receptą

Vanilinė „Panna cotta“ su braškių putėsiais ir braškių žele

Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Vanilinė panna cotta su braškių putėsiais ir braškių žele

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Pienas 200 ml vanilinei „panna cottai“
  • Grietinėlė 350 ml 200 – (35–36 % riebumo) - vanilinei „panna cottai“ ir 150 – braškių putėsiams
  • Cukrus 130 g 80 - vanilinei „panna cottai“ , 20 - braškių putėsiams ir 30 - braškių želė
  • Želatina 20 g 3,5 arbat. š. granulių - vanilinei „panna cottai“ , 4 g (2,5 vnt. želatinos lapelių) - braškių putėsiams ir 5 g (3 lapeliai) - braškių želė
  • Vanilė 1 vnt. 0,5 ankšties - vanilinei „panna cottai“
  • Braškės 500 g 200 - tyrės - braškių putėsiams ir 300 - tyrės - braškių želė

Kaip gaminti

  1. Vanilinė panna cotta: želatiną užpilkite šiltu vandeniu, išbrinkinkite, o vėliau pašildykite, kad ištirptų (tai galima daryti garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje).
  2. Pieną, grietinėlę ir cukrų sumaišykite nedideliame puode.
  3. Vanilės ankštis perpjaukite išilgai, iš jos išimkite sėklytes. Sėklytes ir perpjautą vanilės ankštį dėkite į puodą su pieno mišiniu.
  4. Puodą statykite ant nedidelės ugnies ir kaitinkite beveik iki virimo (jokiu būdu neužvirkite!).
  5. Į įkaitusį mišinį, nuolat maišydami, plona srovele supilkite ištirpintą želatiną. „Panna cotta“ išpilstoma į stiklines ir dedama į šaldytuvą stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 1 iki 2–3 val.)
  6. Braškių putėsiai: jei braškių tyrę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite  per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  7. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  8. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  9. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  10. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  11. Grietinėlę suplakite iki lengvų, bet gana standžių putų ir atsargiai įmaišykite į braškių mišinį.
  12. Putėsius supilkite ant sustingusios „panna cottos“ ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
  13. Braškių želė: jei braškių želę ruošiate patys, braškes sutrinkite virtuviniu trintuvu ir perkoškite per sietelį, kad neliktų sėklyčių.
  14. Želatinos lapelius pamerkite į ledinį vandenį.
  15. Pusė braškių tyrės sumaišykite su cukrumi ir pašildykite (kol tyrė bus beveik karšta, o cukrus ištirpęs). 
  16. Į šiltą tyrę sudėkite nuo vandens lengvai nuspaustus, suminkštėjusius želatinos lapelius.
  17. Viską gerai išmaišykite, kol visa želatina ištirps. Įmaišykite likusią braškių tyrę ir viską palikite atvėsti.
  18. Želę supilkite ant sustingusių putėsių ir palikite stingti (priklausomai nuo stiklinių dydžio stings nuo 0,5 iki 1–2  val.)
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 1

Daugiau receptų

Viščiukas lauže australietiškai

Viščiukas lauže australietiškai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Šioje šalyje žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, moka stovyklauti ir pritaikyti laukinėje aplinkoje įvairias gudrybes. Viską galite pasiruošti namie, prieš išvažiuojant į gamtą arba iš vakaro – tada kepsnys geriau pasimarinuos.

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta mėsa bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką