Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Vaniliniai ledai su braškėmis

Vaniliniai ledai su braškėmis
Skaniosdienos.lt nuotr. / Vaniliniai ledai su braškėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Grietinėlę, kondensuotą pieną ir vanilės esenciją supilkite į vieną dubenį. Elektriniu plaktuvu plakite, kol masė taps puresnė, kaip beveik iki standumo plakta grietinėlė (akimirkai turi išlikti plakimo žymės). Tam gali prireikti šiek tiek kantrybės, bet verta laukti. 
  2. Braškes sutrinkite grūstuve, šakute ar kitu įrankiu. Turėtų likti tiek didesnių, tiek mažesnių gabalėlių.
  3. Į grietinėlės masę įmaišykite braškes. 
  4. Ledus supilkite į norimą indą arba tiesiog su visu dubeniu dėkite į šaldiklį sustingti per naktį. Labai nekantriems laukti per naktį, siūlau palaukti bent 4 valandas.

Patarimai:

  • Jei neturite braškių – čia puikiai tiks kitos uogos. Ypač rūgštesnės. Pavyzdžiui serbentai, vyšnios. Jei norite dėti saldžias uogas, kaip trešnės, šilauogės ar pan., siūlau sumažinti kondensuoto pieno kiekį, kadangi nebus skonio, kuris atsvertų saldumą.
  • Jei iš vis neturite jokių uogų, į grietinėlės plakinį galite įmaišyti šokolado, riešutų, citrininio kremo, vaisių ar ką mėgstate.

Receptas iš tinklaraščio SKANIOS DIENOS

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais

Puode keptas sultingas viščiukas su indiškais prieskoniais 6 asm.

Kai gaminame indiškus patiekalus, atrodo, jog pakvimpa ne tik visi namai, bet ir visa laiptinė, o gal ir visas rajonas! Tai nestebina, nes prieskonių puokštė dažnai būna itin turtinga! Panašiai yra ir šiame recepte – prieskonių reikės nemažai, tačiau visi jie lengvai gaunami Lietuvoje. Tad ryžkitės pakvėpinti namus ir pradžiuginti šeimą ar draugus nuostabiu mėsos patiekalu.

Čederio sūrio ir alaus sriuba

Čederio sūrio ir alaus sriuba 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Legendinis angliškasis čederis – bene vienintelis pasirinkimas šiai sočiai sriubai, nes jo kreminė it sviestas konsistencija, pavirusi sultinyje, paverčia sriubą vientisa, tarsi šilkine. O kadangi tas sultinys verdant dar sumaišomas su šviesiuoju alumi, sriubos skonis tikrai tampa toks, prieš kurį sunku atsispirti.

Įdaryta veršio širdis

Įdaryta veršio širdis 2 asm.

Jau patiekalo pavadinimas skamba netikėtai, tiesa? Gal kasdienai tokio ir negamintume, tačiau sulaukus kokios nors progos, kai prie stalo sės įdomių mėsos patiekalų nesibaidantys valgytojai, pirmyn! Receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura. 

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai

MInkšti, burnoje tirpstantys imbieriniai keksiukai 6 asm.

Jei meduolių jau prisivalgėte, būtinai išbandykite minkštus, drėgnus, švelniai saldžius ir itin kvapnius keksiukus, kurių receptą ir siūlome.

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi

Šokoladinis pyragas su alyvuogių aliejumi 8 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tai dar vienas skanumynas į pyragų su alyvuogių aliejumi receptų kolekciją! Šį kartą – šokoladinis! Jei namuose turite kakavos, miltų, kiaušinių ir tyro alyvuogių aliejaus, papildomai į parduotuvę keliauti tikrai nereikės, iš karto galėsite maišyti tešlą.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką