Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.9 5 / 12
Jau įvertinote šį receptą

Varškės pyragas, idealiai tinkantis Velykoms

Šventinis varškės pyragas
Eglės Juzumienės nuotr. / Šventinis varškės pyragas

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis varškės pyragas labai skanus ir sotus, kiek primenantis prabangų varškės apkepą. Jis, kaip ir visi varškės kepiniai, labai tinka artėjančioms Velykoms. Jei turite galimybę, pyragą gaminkite iš riebios ir sausos kaimiškos varškės. Pyragui daugiau skonio suteiks apelsinų žievelių cukatos ir rome brandintos razinos, taip pat nostalgija dvelkiantis trafaretinis papuošimas, panaudojant seną močiutės nertą servetėlę.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Prieš gamindami iš vakaro razinas nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir užpilkite romu.

2. Varškę pertrinkite per sietelį ir išsukite su minkštu sviestu bei vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, kol jis ištirps.

4. Išsuktus trynius kartu su cukatomis ir išmirkusiomis razinomis sukrėskite į varškės masę ir išmaišykite. Tada į tešlą suberkite kukurūzų miltus ir manų kruopas, maišykite, kol jie vienodai pasiskirstys tešloje.

5. Galiausiai, iki purumo išplakite kiaušinių baltymus, juos atsargiai įmaišykite į tešlą.

6. Kepimo formos dugną išklokite kepimo popieriumi, o šonus ištepkite sviestu, kad kepinys nepriliptų, tada supilkite paruoštą tešlą. Statykite ją kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 30 minučių, po to temperatūrą sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite dar 30 minučių.

7. Iškepusį pyragą palikite orkaitėje su praviromis durelėmis, kad praauštų, vėliau statykite kelioms valandoms į šaldytuvą. Visiškai atšalusį pyragą perkelkite į tortinę ir papuoškite. Ant pyrago viršaus patieskite plonai nertą servetėlę ir ją apibarstykite milteliniu cukrumi taip, kad į visas nėrinio skylutes patektų kuo daugiau cukraus miltelių. Servetėlę abiem rankomis atsargiai, nesugadindami rašto, nuimkite nuo pyrago. Nuo servetėlės nukratykite miltelinį cukrų, o papuoštą pyragą neškite į stalą.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką