Dabar populiaru
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.2 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Vasariška „salsa“ krepšeliuose

Vasariška salsa krepšeliuose
Astos Černės nuotr. / Vasariška salsa krepšeliuose

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • „Egg rolls“ ar panaši tešla (keli lakštai) (krepšeliams): 2 vnt.
  • Alyvuogių aliejus 2 valg. š. šlakelis krepšeliams ir 2 valg. š. padažui
  • Druska 1 arbat. š. po žiupsnelį krepšeliams ir salsai bei ¼ arbat. š. - padažui
  • Juodieji pipirai 1 žiupsnelis po žiupsnelį šviežiai maltų - krepšeliams ir salsai bei ¼ arbat. š. - padažui
  • Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. sulčių - padažui
  • Mangas 1 vnt. salsai
  • Pomidorai 2 vnt. dideli - salsai
  • Raudonasis svogūnas 1 vnt. vidutinio dydžio - salsai
  • Česnakai 1 skiltelės salsai
  • Aitrioji paprika 1 vnt. salsai
  • Petražolės 1 sauja šviežių kapotos - salsai

Kaip gaminti

PARUOŠKITE KREPŠELIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pasiruoškite keksiukų kepimo indą. Šlakeliu alyvuogių aliejaus plonai ištepkite visų keksiukų formelių dugną ir šonus.
  2. Įklokite į keksiukų formeles po lakštelį atšildytos tešlos, lengvai paspauskite pirštais, kad įgautų tvirtesnę formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7–10 min., kol tešla taps gražios aukso spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.

PASIRUOŠKITE PADAŽĄ

  • Visus produktus sudėkite į dubenį ir sumaišykite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
    Astos Černės nuotr. / Padažas
    Astos Černės nuotr. / Padažas

PARUOŠKITE SALSĄ

  1. Nnulupkite mangą, išimkite kauliuką ir supjautykite nedideliais kubeliais. Pomidorus perpjaukite per pusę, išimkite sėklytes, o likusią dalį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite mėlynąjį svogūną. Česnaką sukapokite kuo mažesniais gabalėliais. Perpjaukite per pusę aitriąją papriką, išimkite sėklytes, o likusią dalį smulkiai sukapokite.
  2. Visus produktus sudėkite į dubenį, pagardinkite druska ir pipirais ir išmaišykite.
  3. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 30–50 minučių.
    Astos Černės nuotr. / Salsa
    Astos Černės nuotr. / Salsa

PARUOŠKITE IR PATIEKITE „SALSOS“ KREPŠELIUS

  1. Atvėsusius tešlos krepšelius išimkite iš keksiukų kepimo indo ir išdėliokite lėkštėje ar ant padėklo. Į kiekvieną krepšelį dėkite po šaukštą „salsos“. Apšlakstykite padažu.
  2. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

P. S. Iš nurodyto produktų kiekio paruošite apie 18 vasariškos „salsos“ krepšelių.

Plačiau skaitykite: Verta išbandyti: vasariška „salsa“ krepšeliuose

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką