Dabar populiaru
15min be reklamos
2 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.3 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Vegetariški žali brokolių kepsneliai

Brokolių kepsneliai
Brokolių kepsneliai / Nidos Degutienės nuotr.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Žali gali būti ne tik garnyrai, o ir patys pagrindiniai patiekalai – vegetariški „kepsneliai“, kurių pagrindinis ingredientas yra brokoliai. Visiškai nereikia jaudintis dėl brokolių spalvos, mat patamsėti jie niekaip nespės dėl to, kad vargiai spės ir iškepti. Tačiau jei jus neramina mintis, kad brokolius šiuose kepsneliuose valgysite beveik žalius ir labai traškius, galite juos trumpai apvirti (tik saugokite jų žalią spalvą!).

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Recepte naudojama harisa – Šiaurės Afrikos regione labai populiari čili pipirų pasta, pagardinta tipiniais arabiškais prieskoniais. Žinau, kad komentaruose klausinėsit, kur tos harisos nusipirkti. Tai atsakau iškart: ieškokite harisos egzotiškų pagardų skyriuose didesnėse parduotuvėse ir ja gardinkite ne tik šį, bet įvairiausius kitus mėsiškus patiekalus.

Tačiau jei harisos neturite ar nenorite jos ieškoti, gardinkite kepsnelius kitokiais prieskoniais: kariu, saldžia paprika arba tais, kokius mėgstate.

1. 1 pundelį brokolių supjaustykite išilgai kotelio, kad gautumėte plonas plokščias brokolių juosteles. Patrumpinkite kotelius tiek, kad brokoliai būtų maždaug būsimų kepsnelių dydžio. Šiuos atidėkite į šalį, o likusius brokolius labai smulkiai supjaustykite.

2. Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite chia sėklas, sudėkite harisą, sūrį, kalendras, susmulkintus brokolius, pagrdinkite druska ir pipirais, ir viską išmaišę palikite apie 20 minučių pabrinkti.

3. Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje. Šaukštu formuokite kepsnelius, ir ant kiekvieno kepsnelio dėkite po šakelę brokolio, nupjauta puse į viršų, švelniai įspausdami šakelę į kepsnelių masę. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 2-3 minutes arba kol gražiai apskrus, tada apverskite kita puse ir toliau kepkite apie 2-3 minutes arba kol tešla apskrus ir brokoliai šiek tiek suminkštės (jei reikia, įpilkite dar aliejaus).

4. Patiekdami pabarstykite druska ir pipirais, patiekite su žalumynais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką