Dabar populiaru
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.0 5 / 2
Jau įvertinote šį receptą

Velykiniai kiaušiniai-keksiukai

Velykiniai kiaušiniai keksiukai
Autorės nuotr. / Velykiniai kiaušiniai keksiukai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Papildomai reikės:

• 14–16 vnt. kiaušinių lukštų (paruoškite juos taip: pradurkite skylę viename kiaušinio gale, pašalinkite kiaušinio turinį, praplaukite karštu vandeniu ir pamerkite į stiprų druskos tirpalą maždaug 1 val.),

• keksiukų kepimo formų,

• folijos,

• medinių iešmelių,

• juostelių kaspinėliams.

Visų nurodytų kiekių naudojau per pusę, nes naminiai kiaušiniai nebuvo vienodi, tad man išėjo 7 „kiaušiniai“ ir dar du keksiukai formelėse.

 

1. Sumaišykite sausus produktus (išskyrus kakavą). Ištirpintą sviestą sumaišykite su pienu ir plaktais kiaušiniais.

2. Tuomet sumaišykite sausus produktus su skysčiu. Mases padalykite pusiau (jei norite dvispalvių „margučių“) ir į vieną įmaišykite kakavos. Jei turite maisto dažų, su masėmis galite daugiau „pažaisti“ ir jas nudažyti įvairiausiomis spalvomis.

3. Kiaušinių lukštus ištraukite iš sūraus vandens, nuvarvinkite ir dėkite ant popierinio rankšluostėlio.

4. Imkite keksiukų kepimo formą ir į kiekvieną formelę įklokite folijos, kad keksiukas stovėtų stabiliai.

5. Išdžiuvus lukštams, imkite šaukštelį aliejaus ir pilkite į lukštą, pateliuškuokite ir pilkite į kitą. Perteklių išpilkite.

6. Tuomet šaukšteliu, konditeriniu švirkštu ar maišeliais pripildykite keksiukus, maždaug 2/3, nes turinys veršis lauk.

7. Kepkite iki 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 15–18 minučių.

8. Iškepusius galite tiekti kaip tik sugalvojate, tarkime, nenuluptus formelėse arba nuluptus, arba taip, kaip mes, t. y. ant iešmelių. Tad imkite iešmelį, užriškite kelių spalvų kaspinėlių ir persmeikite keksiuką.

Štai ir gardus velykinis skanėstas, kuris tikrai nepaliks abejingų vaikučių!

Receptą atsiuntė Roberta Vasiliauskienė

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių

Troškinti vokiški Oktoberfesto kopūstai prie dešrelių 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šios Vokietijoje garsios šventės Oktoberfest proga pagamintos kopūstų salotos itin tinka į dešrainius, bet dera ir prie kitų mėsiškų patiekalų.

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką