Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Velykų boba

Velykų boba
Recepto autorės nuotr. / Velykų boba

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų. 
  2. Pašildykite pieną.
  3. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite.
  4. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Kambario temperatūros trynius išsukite su milteliniu cukrumi.
  6. Išlydykite margariną, jį sumaišykite su trynių mase.
  7. Kai mielių masė iškyla, pradėkite minkyti tešlą. Likusius miltus suverskite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į kurią dėkite mielių masę, trynių, margarino ir cukraus pudros plakinį, pilkite šlakelį romo.
  8. Pamažu, vis iš šonų miltais užpildami duobutę, minkykite tešlą į vieną rutulį.
  9. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelimpa prie rankų. Jei tešla pasirodė dar skysta, berkite dar šiek tiek miltų.
  10. Džiovintus vaisius bei riešutus susmulkinkite, berkite ant tešlos ir stenkitės tolygiai įmaišyti į tešlą.
  11. Kepimo indą ištepkite margarinu, dėkite tešlą. Indą su tešla palikite valandai pastovėti, pakilti.
  12. Velykų bobą kepkite apie 45–50 min. jau iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje.
  13. Kol boba kepa, pasiruoškite glajų. Citrinų sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi, dėkite susmulkintus pasirinktus džiovintus vaisius.
  14. Kai boba iškepa, atvėsta, pyragą apliekite glajumi.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Itališkas lengvai pagaminamas vyšnių pyragas 6 asm.

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis.

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“

Itališkas blynelių ir sūrio apkepas „manicotti“ 4 asm.

Jei kada esate ruošę „canellonni“ makaronus, puikiai žinote, jog su jais, paprastai tariant, „yra reikalų“. Ne taip jau lengva greitai plyštančius vamzdelius prikimšti įdaro. Štai kodėl egzistuoja palengvinta apkepo „manicotti“ versija, kur pastą pakeičia plonyčiai blyneliai – būtent į juos vyniojamas įdaras, o tada gauti suktinukai guldomi į kepimo formą ir viskas kepama orkaitėje. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką