Dabar populiaru
15min be reklamos
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 11
Jau įvertinote šį receptą

Velykų boba

Velykų boba
Velykų boba / Recepto autorės nuotr.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Džiovintus vaisius užpilkite karštu vandeniu, kad šiek tiek pabrinktų. 
  2. Pašildykite pieną.
  3. 2/3 miltų, šiltą pieną, mieles bei 50 g miltelinio cukraus gerai išmaišykite.
  4. Šią „košelę“ pastatykite šiltoje vietoje, kad pakiltų.
  5. Kambario temperatūros trynius išsukite su milteliniu cukrumi.
  6. Išlydykite margariną, jį sumaišykite su trynių mase.
  7. Kai mielių masė iškyla, pradėkite minkyti tešlą. Likusius miltus suverskite ant stalo, viduryje padarykite duobutę, į kurią dėkite mielių masę, trynių, margarino ir cukraus pudros plakinį, pilkite šlakelį romo.
  8. Pamažu, vis iš šonų miltais užpildami duobutę, minkykite tešlą į vieną rutulį.
  9. Tešlą minkykite tol, kol ji nebelimpa prie rankų. Jei tešla pasirodė dar skysta, berkite dar šiek tiek miltų.
  10. Džiovintus vaisius bei riešutus susmulkinkite, berkite ant tešlos ir stenkitės tolygiai įmaišyti į tešlą.
  11. Kepimo indą ištepkite margarinu, dėkite tešlą. Indą su tešla palikite valandai pastovėti, pakilti.
  12. Velykų bobą kepkite apie 45–50 min. jau iš anksto įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje.
  13. Kol boba kepa, pasiruoškite glajų. Citrinų sultis sumaišykite su milteliniu cukrumi, dėkite susmulkintus pasirinktus džiovintus vaisius.
  14. Kai boba iškepa, atvėsta, pyragą apliekite glajumi.

Receptą atsiuntė Rūta K., Palanga.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis trispalvis tortas

Šventinis trispalvis tortas 8 asm.

Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.

 

Karka su daržovėmis

Karka su daržovėmis 4 asm.

Kviečiame pasiruošti lietuvių mėgstamą patiekalą, kurio receptu TV laidoje pasidalino virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais

Greita avinžirnių sriuba su šonine ir žalumynais 4 asm.

Gamindami įvairiausius patiekalus pupeles, ko gero, renkamės dažniau, tačiau avinžirniai (kartais dar pavadinami turkiškais žirniais) irgi turi savo gerbėjų. Siūlome išsivirti sočios ir kvapnios sriubos su ankštiniais. Tikrai pasotins!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais

Jautienos kepenėlės su kepintais svogūnais 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Kiekviena šeima, net neabejoju, turi savo iš kartos į kartą perduodamų receptų!  Vienas mano tokių iš kartos į kartą perduodamų receptų yra kepenėlės.

 

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais

Veganiškas braunis su graikiniais riešutais 6 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Šį veganišką pyragą labai lengva pasigaminti, o dar lengviau ir skaniau jį suvalgyti!

 

Veganinis vyšnių ir datulių keksas

Veganinis vyšnių ir datulių keksas 6 asm.

FeedMySister.com/„Natūraliai saldu“: Tai minkštas ir drėgnas keksas, kuris yra saldus ne tik dėl naudoto cukraus, bet ir datulių. Toks derinys suteikia visai kitokį saldumą, o jį subalansuoja vyšnių rūgštelė. Linų sėmenys ne tik praturtina kepinį, bet padeda sukurti reikiamą tekstūrą.

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena

Sultinga „lėtai“ kepta jautiena 8 asm.

Taip paruošta mėsa yra labai sultinga ir skani bei natūrali. Ypatingai tinka su bulvių koše. O paruošti tikrai nesunku, tik prireiks daugiau laiko.

 

Antiena su aštriu šokolado padažu

Antiena su aštriu šokolado padažu 2 asm.

Jei mėgstate antieną, tačiau jau esate prisiragavę tradicinių patiekalų, išbandykite šį. Įdomus derinys su juoduoju šokoladu atskleis visai kitokį antienos skonį. O jei mieliau renkatės kitokią paukštieną, aštrus šokolado padažas puikiai papildys vištienos troškinį ar net ryžių garnyrą.

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra

Libanietiška duona su česnakinio sviesto glazūra 6 asm.

Kviečiame išsikepti labai purios ir gardžios, švelniai česnaku pagardintos libanietiškos duonos, kurią kildina mielės. Daug darbo nebus, prireiks tik šiek tiek kantrybės, kol tešla porąsyk pakils. Skaniuoju kepiniu galėsite mėgautis kaip užkandžiu, patiekti prie sriubos, ruošti su juo sumuštinius. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką