Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 0.0 5 / 0
Jau įvertinote šį receptą

Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais

Mišrainė su kiaušiniais
„Scanpix“ nuotr. / Mišrainė su kiaušiniais

Traškios, kiek pikantiškos salotos, kurias skanu valgyti su žalumynais ir šviežia kiek paskrudinta duona. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.

2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Auksinis pienas su ciberžole

Auksinis pienas su ciberžole 1 asm.

Ajurvedinis gėrimas, kuriame gausu antioksidantų ir kurį galima pamažu gurkšnoti visą dieną. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata

Ajurvedinė detoksikuojanti arbata 2 asm.

Ši paprastai paruošiama arbata puikiai tinka, kai norisi suaktyvinti medžiagų apykaitą ir virškinimo sistemą. Nedideliais kiekiais gurkšnokite šio gėrimo kad ir visą dieną.

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu

Kaspinėliai su šviežios lašišos ir degtinės padažu 4 asm.

Jurga Jurkevičienė: Šiame patiekale degtinės beveik nepajusite. Jos vaidmuo – specifinis: nugesinti prigimtinį lašišos riebumą, kuris, jungdamasis su grietinėle, gali būti perteklinis. Degtinė idealiai nusausina žuvį, ji tampa panaši į tuną... Aitri gražgarstė dar labiau gaivina šį patiekalą. 

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais

Mocarelos brusketos su šparagais ir žalumynais 4 asm.

FeedMySister.com: Minkšta mocarela, traški ciabata, apelsino sultimis grazūruotas šparagas ir susipynę baziliko, mėtų ir meškinio česnako aromatai... Nedarykite nuolaidų skoniui ir naudokite tikrą mocarelą, o ne prastas kopijas. Tikra mocarela yra gaminama iš buivolių pieno  ir labai skiriasi tiek vaizdu, tiek ir skoniu nuo kopijų.

Rizotas su smidrais ir parmezanu

Rizotas su smidrais ir parmezanu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Rizotai greitai nepasidaro. Viskas užtruks ne mažiau kaip pusvalandį – teks dirbti, maišyti, nuolat tikrinti ryžių konsistenciją. Bet visas šis triūsas ir sugaištas pusvalandis to vertas. Rizotas su smidrais ir brandintu parmezanu yra Lombardijos, Pjemonto, Veneto regionų klasika.

Turkiška jogurto šaltsriubė

Turkiška jogurto šaltsriubė 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ši gaivinanti šaltsriubė džadžik, itin tinka karštymečiu. Beje, panašių patiekalų gali rasti Graikijoje bei Balkanų šalyse.

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne 4 asm.

Strelkabelka.lt: Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.

Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina

Lengvai paruošiamas tortas su žaliąja citrina 8 asm.

Šiam pyragui naudojamas toks pat pagrindas, kaip ir ruošiant nekeptą sūrio pyragą, o kremą sudaro vos 3 ingredientai: kondensuotas pienas, žaliųjų citrinų sultys ir grietinėlė. Įdomiausia, kad beveik magišku būdu – be želatinos ar kitų tirštiklių – gaunamas pakankamai tvirtos konsistencijos kremas. Tad pyragą nesunku pjaustyti, tačiau kartu jis maloniai tirpsta burnoje.

Kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu

Kvapnus pyragas su apelsinų marmeladu 6 asm.

Puikus pyragas su prieskoniais ir džemu – skanuss ir vėsią, ir saulėtą dieną.

Meškinių česnakų pesto padažas

Meškinių česnakų pesto padažas 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Nepakeičiamas ingredientas, kurio visada verta turėti šaldytuve pavasarį – tai meškinių česnakų pesto padažas! Greitai vakarienei džiaugsitės pasta su šiuo skaisčiai žaliu riešutiniu česnakiniu pagardu! Jis taip pat tiks paskaninti orkaitėje keptas daržoves ar mėsos bei žuvies patiekalus.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką