TIESAI REIKIA TAVO PALAIKYMO PRISIDĖK
Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.3 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Virtinukai su braškėmis

Virtinukai su braškėmis
Lauros Kanevičiūtės nuotr. / Virtinukai su braškėmis

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį.
  2. Viską gerai išplakite.
  3. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą.
  4. Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
  5. Iš tešlos formuokite rutuliukus į kiekvieno vidų įdėkite po braškę (galite naudoti ir šaldytas braškes).
  6. Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ~5 minutes.
  7. Braškių padažui:
  8. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.
  9. Virtinukai patiekiami su braškių padažu.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais 6 asm.

Šio skanėsto net nereikia kepti, tad pagaminsite greitai. Tik turėkite kantrybės palaukti, kol jie susitings šaldytuve. 

Sausainiai su spragintais kukurūzais

Sausainiai su spragintais kukurūzais 6 asm.

Įdomūs, netikėti, tačiau kartu – visaverčiai sausainių šeimos nariai, taip galima pavadinti šį desertą.

Keptas sviestinis moliūgas

Keptas sviestinis moliūgas 2 asm.

Miško žvėrysPilkas ir tamsias dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.

Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos

Maroku dvelkiančios sūdytos citrinos 4 asm.

Sūdytos citrinos – Pietų Azijos ir Šiaurės Afrikos produktas. Šimtmečių patikrintas konservavimo būdas atsirado ne iš gurmaniškų eksperimentų, o dėl tos paprastos priežasties: norint turėti šių vaisių ir ne sezono metu.

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais

Kepti pastarnokai su medumi ir lazdyno rieštutais 4 asm.

Strelkabelka.ltOrkaitėje kepti pastarnokai yra vienas universalesnių dalykų, kuris tinka prie daug ko – ir prie keptos menkės paprastuoju būdu, ir prie lašišos žemoj temperatūroj, ir ypač tinka prie keptos vištos.

Humusas su džiovintais pomidorais

Humusas su džiovintais pomidorais 4 asm.

Humusas, užkandis iš avinžirnių ir sezamų pastos, pastaraisiais metais užkariavo daugybės gero maisto gerbėjų visame pasaulyje simpatijas. Nieko keista – jis maistingas, nesunkai paruošiamas, o galimybių, kuo jį skaninti ir su kuo valgyti – daugybė. Džiovintais pomidorais gardinto humuso receptu dalijasi Druskininkuose įsikūręs restoranas „Toli Toli“

Klasikinis varškės pyragas

Klasikinis varškės pyragas 6 asm.

Norint, kad varškės pyragas visada pavyktų, prisiminkite, jog varškę reikia pertrinti per sietelį – tuomet neliks stambių jos gabaliukų. Varškė itin dera su įvairiais vaisiais – obuoliais, kriaušėmis, persikais ar ananasais, todėl virtuvėje drąsiai improvizuokite.

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas

Nesaldus prancūziškas alyvuogių pyragas 6 asm.

Pyragas gali būti ne tik saldus, bet ir sodrus, pikantiškas, tiksiantis kaip originalus užkandis. 

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas. 

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 8 asm.

Cukinijos šiame pyrage „pasislepia“, tačiau jų vaidmuo svarbus – jos suteikia lengvumo ir drėgmės. 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką