Dabar populiaru
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.4 5 / 9
Jau įvertinote šį receptą

Virtinukai su pikantišku įdaru

Virtinukai su pikantišku įdaru
Fotolia nuotr. / Virtinukai su pikantišku įdaru

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Miltai 125 g tešlai
  • Sojų aliejus (tešlai) 1 valg. š.
  • Druska 1 žiupsnelis tešlai
  • Krevetės 100 g gliaudytų, įdarui
  • Svogūnai 2 vnt. jauni svogūnėliai įdarui
  • Imbieras 1 vnt. 2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas, įdarui
  • Kaštainiai (tinka ir konservuoti, ir švieži; šviežius reikia trumpai pakepinti; įdarui) 4 vnt.
  • Mėsa (įvairi smulkiai kapota arba stambiai malta; įdarui) 300 g
  • Kiaušiniai 1 vnt. įdarui
  • Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 2 g
  • Sojų padažas 1 valg. š. įdarui
  • Ciberžolė 10 g miltelių, įdarui

Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti.

2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Svogūnus nuplaukite, nuvalykite, nusausinkite ir supjaustykite plonais ratukais. Imbiero gabaliuką nuskuskite, kaštainius nuvarvinkite (šviežius – pakepinkite) ir viską smulkiai supjaustykite. Mėsą gerai išminkykite su svogūnais, imbierais, kaštainiais, krevetėmis, kiaušiniu, aitriųjų paprikų ir sojų padažais ir trupučiu ciberžolių.

3. Tešlą padalykite į 20 porcijų ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Ant kiekvieno tešlos skrituliuko uždėkite po šaukštą įdaro. Tešlos kraštus link vidurio aukštai pakelkite ir aplinkui truputį apspaudykite. Paruoštus virtinukus sudėkite į garintuvą taip, kad vienas su kitu nesiliestų.

4. Puode užvirinkite šiek tiek vandens, įstatykite garintuvą taip, kad virtinukai nesiliestų su vandeniu ir uždengus garinkite maždaug 15 min.

5.  Patiekite karštus.  

Kategorijos

 

Daugiau receptų

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu

Burokėlių kepsneliai su pikantišku fetos padažu 4 asm.

1. Pagaminkite padažą virtuviniame kombaine išplakdami fetos sūrį su grietinėle ir agurkėliais. 2. Burokėlius sutarkuokite burokine tarka. Miežines kruopas išvirkite pasūdytame vandenyje. Visus ingredientus gerai sumaišykite, pagardinkite druska ir...
Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba

Kreminė morkų ir žiedinių kopūstų sriuba 4 asm.

1. Supjaustykite svogūnus ir morkas, o tada apkepkite puode su keliais šaukštais aliejaus. Sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus. Užpilkite daržovių sultiniu ir virkite tol, kol visos daržovės suminkštės. 2. Sriubą sutrinkite virtuviniu kombainu ar...
Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė

Daržovių ir bolivinių balandų pusryčių košė 1 asm.

1. Bolivines balandas išvirkite pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės ir nukoškite. 2. Daržoves supjaustykite nedideliais kubeliais. 3. Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus aliejaus, įkaitinkite ir apkepkite daržoves. Sudėkite virtas...
Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu

Morkų keksas su graikiškais riešutais ir sūrio kremu 10 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. 2. Sumaišykite visus tešlos ingredientus, išskyrus morkas ir riešutus. 3. Sutarkuokite morkas ir kartu su riešutais suberkite jas į tešlą bei viską išmaišykite. 4. Visą tešlą supilkite į sviestu išteptą kepimo formą....
Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas

Cinamonu kvepiantis obuolių pyragas 8 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. 23 cm skersmens (arba panašaus dydžio) kepimo skardą ištepkite sviestu tik tiek, kad skarda pasidengtu riebaliniu sluoksniu. 2. Obuolių skilteles ištepkite citrinų sultimis. 3. Sviestą ir cukrų išmaišykite atskirame...
Obuolių tartas su abrikosų džemu

Obuolių tartas su abrikosų džemu 8 asm.

1. Tartos kepimo formą šiek tiek apibarstę miltais išklokite bemiele sluoksniuota tešla. Tešlą skardoje subadykite šakute ir trumpam padėkite į šalį. 2. Įkaitinkite keptuvę ir į ją įpilkite 2 valgomuosius šaukštus vandens, sudėkite sviestą bei...
Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas

Aromatingas prancūziškas slyvų apkepas 4 asm.

Yra ir paprastų, ir sudėtingų būdų, kaip paruošti slyvas, tačiau prancūzų sukurtas nuostabaus apkepo receptas prašyte prašosi būti išbandytas.

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu

Makaronų apkepas su dviejų rūšių sūriu 4 asm.

Ar maistas gali pakelti nuotaiką? Žinoma, taip! Tokių galių turi makaronų apkepas su sūriu, patiekiamas su naminiu pomidorų padažu. 

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki

Graikiškas jogurto skanėstas tzatziki 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Paklausta, kaip gaminti tzatziki, ponia Stella, šeimininkaujanti vienoje kaimiškoje tavernoje Graikijoje, recepto neslepia, greitai išdėsto ir pabrėžia, kad svarbiausia jame – daug česnako. Visa kita – skonio reikalas.

Slyvų pyragas su morengine karūna

Slyvų pyragas su morengine karūna 8 asm.

Šio pasakiško pyrago receptu, kuriam prireiks šviežių slyvų, vienoje savo knygų dalijasi žymus šefas Yotamas Ottolenghi.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką