Dabar populiaru
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.3 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Visiems patinkantis morkų tortas

Morkų tortas
Miskozverys.lt nuotr. / Morkų tortas

Miško žvėrysDaržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 160 laipsnių temperatūros, tris 24 cm pyrago formas ištepkite sviestu, įklokite formos dydžio kepimo popieriaus apskritimą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokosą ir džiovintas uogas.

3. Atskirai trečiame dubenyje iki vientisumo išplakite aliejų su cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius. Lėtai įmaišykite sausuosius ingredientus ir galiausiai – morkas su riešutais.

4. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas ir kepkite 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeiskite skardas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Jei neturite trijų kepimo formų arba orkaitė ne itin gerai dirba – padalinkite tešlą į tris dalis ir kepkite po vieną biskvitą. Kol biskvitas orkaitėje, likusią tešlą laikykite šaldytuve.

 

5. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.

6. Kremui varškę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paragaukite, ar pakanka saldumo/rūgštumo, jei norisi, papildomai įpilkite citrinos sulčių arba įberkite dar cukraus pudros.

7. Biskvitus pertepkite kremu ir puoškite riešutų puselėmis.

Riešutai: karijas galima keisti graikiškais arba lazdyno riešutais.

Džiovintos uogos: tinka kokios tik norite: razinos, vyšnios, šilauogės, mėlynės. Galima visai nedėti uogų, galima kepti su šviežiomis. Tuomet rinkites tvirtesnes uogas (šilauoges arba vyšnias) ir atitinkamai pareguliuokite cukraus ir citrinų sulčių kiekį kreme – vyšnios tortui suteiks papildomo rūgštumo.

Varškės kremas: tradiciškai morkų pyragai gaminami su riebesniu grietinėlės/maskarponės kremu. Čia toks kremas taip pat puikiausiai tiktų, bet jei norisi ne taip riebiai ir gaiviau – rinkitės varškę.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Greiti riešutų sviesto saldainiai

Greiti riešutų sviesto saldainiai 3 asm.

Follow your spoon: Šių saldainių gaminimas nereikalauja didelių pastangų, užtruksite tik kelias minutes, o desertu galėsite mėgautis visą savaitę ar net ilgiau!

 

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai

Veganiški su tahiniu marinuoti orkaitėje kepti kalafiorai 2 asm.

Follow your spoon: Tokie kepti kalafiorai gali būti puikus lengvas užkandis ar garnyras prie pietų ar vakarienės patiekalo. Gaminimo eiga labai paprasta, o rezultatas neapsakomai skanus!

 

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais

Jautienos troškinys su meksikietiškais akcentais 1 asm.

Šis patiekalas puikiai tiks tiems, kas mėgsta pavalgyti kiek sočiau. Troškinį paruošti truks vos apie 20 minučių.

 

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai

Veganiški kakaviniai speltų miltų sausainiai 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Speltų miltai, kokybiška kakava ir, netikėtumas, ingredientų „surišimui“ naudojamas avinžirnių nuoviras – tai 3 pagrindiniai ingredientai, be kurių ruošdami šių skanėstų tešlą neišsiversite. Visa kita nesunkiai rasite savo virtuvės spintelėse. Darbo nedaug, tad raitokitės rankoves ir pirmyn!

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru

Kiniški virtiniai su vištienos ir krevečių įdaru 4 asm.

Kviečiame išbandyti kiniškus virtinius „jiaozi“, itin įmantrių ingredientų jiems neprireiks, o egzotikos dvelksmas ant stalo garantuotas.

Grikių ir pūstų ryžių granola

Grikių ir pūstų ryžių granola 4 asm.

FeedMySister.comTraškūs grikiai, lengvi pūsti ryžiai, cinamonas, mėgstami riešutai kartu su riešutiniu jogurtu, klevų sirupu ir mėgstamais vaisiais.

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais

Orkaitėje kepti topinambai su čiobreliais 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anksčiau ne kartą esu ragavęs topinambų salotų. Šįkart nutariau išbandyti karštą patiekalą. Lengvai pagaminamas ir skanus. Prie švelnaus topinambų skonio ypač dera čiobreliai.

 

Veganiškas sotus daržovių troškinys

Veganiškas sotus daržovių troškinys 1 asm.

Tokį troškinį paruošite vos per 15-20 minučių, per tą laiką lengvai spėdami dar ir susiruošti į darbą. O pašildytas per pietus jis bus lygiai toks pat skanus.

 

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis

Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Išbandykite šį nekasdienį desertą, kurio receptu dalinasi konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.

 

Prabangus šokoladinis tortas su granatais

Prabangus šokoladinis tortas su granatais 10 asm.

Vargu, ar kas gali nukonkuruoti šokoladinį tortą, tam ypač entuziastingai pritars visi šokolado gerbėjai! O jei tortas ne tik skanus, bet ir gražus, nieko geresnio ir neįmanoma įsivaizduoti. Vos tik pasitaikys tinkama proga, pasigaminkite nuostabų tortą, kurį savo „Tortų knygoje“ siūlo Justina Ramanauskienė. Šiek tiek darbo bus, bet nepasigailėsite, o ir komplimentų jūra garantuota!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką