Dabar populiaru
Tiesiogiai
15min be reklamos
12 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 2.8 5 / 4
Jau įvertinote šį receptą

Visiems patinkantis morkų tortas

Morkų tortas
Miskozverys.lt nuotr. / Morkų tortas

Miško žvėrysDaržovės kepiniuose – jokia naujiena, morkų pyragas daugeliui tapo labai įprastu skanėstu. Šis receptas pakylėja morkų pyragą į naują lygį – valgytojai sutartinai tvirtina, kad tai vienas skaniausių jų valgytų tortų. Tortas labai paprastas, gana greitai paruošiamas ir jį galima valgyti jau po valandos. Jei reikia, jis gali stovėti ir tris dienas, bet paprastai tiek „neišgyvena“.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite 160 laipsnių temperatūros, tris 24 cm pyrago formas ištepkite sviestu, įklokite formos dydžio kepimo popieriaus apskritimą.

2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną bei druską. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus, kokosą ir džiovintas uogas.

3. Atskirai trečiame dubenyje iki vientisumo išplakite aliejų su cukrumi, po vieną įplakite kiaušinius. Lėtai įmaišykite sausuosius ingredientus ir galiausiai – morkas su riešutais.

4. Padalinkite tešlą į tris paruoštas kepimo formas ir kepkite 40-50 minučių. Kepimo viduryje sukeiskite skardas vietomis, kad visi biskvitai keptų vienodai. Jei neturite trijų kepimo formų arba orkaitė ne itin gerai dirba – padalinkite tešlą į tris dalis ir kepkite po vieną biskvitą. Kol biskvitas orkaitėje, likusią tešlą laikykite šaldytuve.

 

5. Iškepusius biskvitus atvėsinkite.

6. Kremui varškę išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Atskirai iki standumo išplakite grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į varškę. Paragaukite, ar pakanka saldumo/rūgštumo, jei norisi, papildomai įpilkite citrinos sulčių arba įberkite dar cukraus pudros.

7. Biskvitus pertepkite kremu ir puoškite riešutų puselėmis.

Riešutai: karijas galima keisti graikiškais arba lazdyno riešutais.

Džiovintos uogos: tinka kokios tik norite: razinos, vyšnios, šilauogės, mėlynės. Galima visai nedėti uogų, galima kepti su šviežiomis. Tuomet rinkites tvirtesnes uogas (šilauoges arba vyšnias) ir atitinkamai pareguliuokite cukraus ir citrinų sulčių kiekį kreme – vyšnios tortui suteiks papildomo rūgštumo.

Varškės kremas: tradiciškai morkų pyragai gaminami su riebesniu grietinėlės/maskarponės kremu. Čia toks kremas taip pat puikiausiai tiktų, bet jei norisi ne taip riebiai ir gaiviau – rinkitės varškę.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką