Dabar populiaru
15min be reklamos
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.7 5 / 3
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos „cacciatore“, arba vištiena pomidorų padaže

Vištiena pomidorų padaže
Vištiena pomidorų padaže / Dangiros Šimašiutės nuotr.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų – daug nereikalaujančių ir labai neįpareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos „cacciatore“, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje.

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Kas nori daugiau skonio, užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, tie nubrauks tuos priedus į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu. O išrankūs vaikučiai, nenorintys mėsos arba padažo, o gal nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu.

1. Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.

2. Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Perkelkite į kitą indą. Taip apkekite visus vištienos gabaliukus.

3. Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius bei peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliais ir kaitinkite 5 minutes.

4. Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.

5. Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad būtų apsemti ir leiskite virti ant lengvos ugnies 1,5-2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.

6. Patiekite su virtais makaronais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas 8 asm.

Išbandykite receptą iš knygos „Desertai. 365 receptai“.

 

Migdolų saldainiai su kakava

Migdolų saldainiai su kakava 6 asm.

Šių naminių saldainių receptas –  iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!

 

Silkė su burokėliais ir bulvėmis

Silkė su burokėliais ir bulvėmis 2 asm.

Silkės mėgėjai žino – ši žuvis tikrai tinka ne tik ant Kūčių stalo. Išbandykite receptą, kuris tiks bet kuriuo metų laiku!

 

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu

Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu 2 asm.

Šis sumuštinis – maistingas ir skanus pasirinkimas pusryčiams. 

 

Makaronai su gorgonzolos padažu

Makaronai su gorgonzolos padažu 2 asm.

Išbandykite makaronų patiekalą, kurio receptu vienoje TV laidoje pasidalino iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

 

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu

Pavasarinės salotos su keptu varškės sūriu 2 asm.

Šių, iš pirmo žvilgsnio, paprastų salotų „žvaigžde“ taps varškės sūris. Būtinai išbandykite!

 

Kiaušinienė brokolių patale

Kiaušinienė brokolių patale 4 asm.

Šis patiekalas – puikus būdas ne tik suvalgyti daugiau daržovių, bet ir sunaudoti jų likučius.

 

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų

Bananiniai blynai iš 3 ingredientų 2 asm.

Nemažai blynų receptų jau ir šiaip nereikalauja daugybės ingredientų, tačiau ką jūs manote apie tokius, kuriems pakanka vos 3-ų? Jei pritariamai linksite galva, išbandykite šiuos itin greitus kepinukus, kurie savo tekstūra balansuoja tarp blynelių ir bananinių omletukų. 

 

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis

Lengvas pieno kremo desertas su liofilizuotomis uogomis 2 asm.

Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.

 

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais

Vištos krūtinėlių suktinukai, įdaryti sūriu ir špinatais 2 asm.

Nida Degutienė: Labai dažnai šventiškoms vakarienėms aš renkuosi vištieną. Į krūtinėlių mėsą galima įsukti pačius įvairiausius įdarus, o iškepus ir supjausčius, turėsite restoraninio lygio patiekalą! Šįsyk pagrindiniam patiekalui siūlau rinktis šviežius špinatus ir sūrį. Tiks ir tas sūris, kuris spėjo šaldytuve šiek tiek padžiūti – sutarkuokite jį ir įmaišykite į įdarą. Galite sumaišyti kelių rūšių sūrius, o jei turite gabalėlį mėlynojo pelėsinio – būtinai įmaišykite ir jo.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką