Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 4.1 5 / 7
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu
TV3 nuotr. / Vištienos ir daržovių sriuba su avokadu

Gardi ir netikėta sriuba, kurią pagaminti šefą Gian Lucą Demarco įkvėpė Azijos šalių virtuvė. 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

1. Į gilesnį dubenį įpilkite porą valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, išspauskite pusės žaliosios citrinos sultis, suberkite susmulkintą imbiero kubelį (1 cm skersmens), įberkite vištienos prieskonių pagal skonį. Viską išmaišykite ir šiuo marinatu įtrinkite vištienos filė gabaliukus. Padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Daržoves (išskyrus avokadą) susmulkinkite šiaudeliais. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ant aukštos kaitros, įmeskite neluptą česnako skiltelę, pakepinkite, suberkite svogūną ir salierą, paskrudinkite. Tada suberkite bulves, pamaišykite, sudėkite morkas ir viską gerai paskrudinkite. Sumažinkite kaitrą, užpilkite verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, įberkite druskos pagal skonį ir patroškinkite 10 minučių.

3. Išimite iš šaldytuvo mėsą, nusausinkite ir apkepkite keptuvėje. Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir nulupkite. Supjaustykite skiltelėmis išilgai.

4. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, uždėkite ant viršaus riekelėmis pjaustytos vištienos ir avokado. Apibarstykite šviežiai grūstais pipirais ir šviežio citrininio čiobrelio lapeliais.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Šašlykai su citrinomis

Šašlykai su citrinomis 6 asm.

Pagal šį receptą paruoštą šašlyką reikės marinuoti 3 valandas, iškepta jis bus minkštutėlė. 

 

Šašlykai su kefyru

Šašlykai su kefyru 10 asm.

Tokius šašlykus marinuoti reikės išvakarėse prieš kepant. 

 

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis

Nekeptas desertas: baltojo šokolado putėsiai su „damų piršteliais“ ir uogomis 6 asm.

Kaip ruošiamas šis nekeptas skanėstas laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo konditerijos profesionalas Ali Gadžijevas. Išbandykite ir jūs!

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką