Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.5 5 / 6
Jau įvertinote šį receptą

Vištienos šnicelis su wasabi ir sezamų aliejumi

Vištienos šnicelis su „wasabi“ ir sezamų aliejumi
Nidos Degutienės nuotr. / Vištienos šnicelis su „wasabi“ ir sezamų aliejumi

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šnicelius su malonumu kerta net nevalgūs vaikai, nes jie yra traškūs išorėje, bet minkšti ir sultingi viduje. O jei užsimanytumėte austriškąjį mėsos kepsnį kulinariškai nutransportuoti į Japoniją, jums prireiktų visai nedaug – vos 2 papildomų ingredientų: japoniškų krienų wasabibei panko trupinių. Wasabi, neabejoju, visi pažįstate, nes, aišku, mėgstate sušius. O panko trupiniais aš dažnai keičiu tradiciškus džiūvėsėlius, mat kepant juose apvoliotus kepsnius, šie tampa kur kas traškesni.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Wasabi patarčiau pagardinti ir majonezą, su kuriuo toks šnicelis taps dar skanesnis. Šis kepsnys tikrai patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems, nes juk visi kartais mėgstame pasmaližiauti patiekalais, kurių greičiausiai nėra dietų sąrašuose.

1. Vištienos krūtinėles perpjaukite išilgai, padalindami jas į dvi dalis. Mėsos plaktuku švelniai suplokite krūtinėles (galite tą daryt mėsą padėję tarp dviejų celofano arba maistinės plėvelės gabalėlių), kol mėsa bus vienodo, maždaug 1 cm, storio.

2. Dubenėlyje sumaišykite wasabi, česnakus ir sezamų aliejų, ir šiuo mišiniu ištepkite krūtinėles iš abiejų pusių.

3. Suklokite kepsnius vieną ant kito ir palikite pasimarinuoti bent 10 minučių (arba kelias valandas šaldytuve).

 

4. Į vieną dubenėlį supilkite suplaktus kiaušinius, į kitą suberkite panko bei druską ir pipirus. Pavilgykite kepsnius kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių, tada įspauskite į panko džiūvėsius, kiekvieną pusę įspausdami, kad kuo daugiau džiūvėsių priliptų.

5. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turėtų būti apie 3 cm), ir dėkite kepsnius. Kepkite iš abiejų pusių maždaug po 3–4 minutes, kol paniruotė taps auksinė, traški, o mėsa iškepusi ir sultinga.

6. Išėmę iš keptuvės nusausinkite riebalus popieriniais rankšluosčiais. Patiekite su virtais ryžiais, žalumynais (baziliko lapeliais, svogūno laiškais), pašlakstykite kecap manis (saldžiu sojų padažu) ir wasabi majonezu (kurį pagaminsite sumaišę visus išvardintus ingredientus).

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Vištiena citrininiame padaže

Vištiena citrininiame padaže 3 asm.

Šį patiekalą Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė Berta Garuckė.

Silkės ir keptų bulvių salotos

Silkės ir keptų bulvių salotos 1 asm.

Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė Pasaulinės maisto dienos proga pasiūlė gan neįprastas salotas.

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale

Šventinis lašišos kepsnys kuskuso patale 4 asm.

„Skanu tikrai nebūtinai reiškia brangu!“, – sako Nida Degutienė, tinklaraščio Nidos receptai autorė. Patiekalas, kurį ji pagamino Pasaulinei maisto dienai – traški lašiša, iškepta ant kreminio perlinio kuskuso pakloto. Tai „vieno puodo“ valgis, pagaminamas vos per pusvalandį.

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais

Pikantiškas čatnis su šaltalankiais 6 asm.

Sodraus skonio, pikantičko čatnio skanaukite su sūriais, mėsa, jis tinka prie labai daug ko. Šaldytuve šis čatnis išsilaikys apie mėnesį.

Šaltalankių džemas

Šaltalankių džemas 4 asm.

Šis džemas puikiai tiks ir arbatai, ir originaliems desertams ruošti, pyragams pertepti.

Šildanti šaltalankių arbata

Šildanti šaltalankių arbata 2 asm.

Nuostabus gėrimas, kuris sušildys, pakels nuotaiką ir apdovanos puikiu skoniu. Paruošti itin paprasta!

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai

Burokėlių ir bolivinių balandų maltiniai 4 asm.

Netikėtas sveikuoliškas patiekalas, kuris patiks visiems daržovių gerbėjams, pasiilgusiems ko nors naujo.

Cukinijų makaronai su pomidorais

Cukinijų makaronai su pomidorais 4 asm.

Itin lengvas ir gaivus patiekalas, o „makaronai“ šįkart atsiduria kabutėse, mat jie gaminami iš cukinijų!

Baravykų ir voveraičių sriuba

Baravykų ir voveraičių sriuba 4 asm.

Tai nuostabi, itin kvapni miško grybų sriuba, kurios receptu pasidalino TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco.

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo

Veganiški migdoliniai sausainiai be glitimo 6 asm.

Vos keli ingredientai, maždaug pusvalandis ir galėsite mėgautis puikiai sausainiais be glitimo. Sandariame inde jie išliks trapūs kelias dienas.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką