Dabar populiaru
15min be reklamos
8 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 5.0 5 / 1
Jau įvertinote šį receptą

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Moliūginis pyragas „Pelenės namelis“
Moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ / Tinklaraštininkės nuotr.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

Karamelės gaminimas:

1. Įkaitiname prikaistuvį, po truputį beriame cukrų, laukiame, kol išsilydys ir taps gintarinės spalvos karamele. Procesas šiek tiek užtrunka ir reikia kantrybės. Nesigundykit padidinti karštį. Taip, kuo karščiau, tuo greičiau cukrus lydosi, bet tada galutinis rezultatas būna ne toks geras ir karamelė būna skysta.

2. Sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą ir gerai maišome, patogiausia – metaline šluotele. Maišome ant nedidelės ugnies, kol riebalai visiškai susijungia su karamele.

3. Galiausiai – atsargiai! – į prikaistuvį keliauja gerai pašildyta grietinėlė. Jei maktelsit šaltos, gresia virtuvinis sprogimas dėl temperatūrų skirtumo. Pagražinu, žinoma, bet šioje vietoje tikrai reikia būti atsargiems. Grietinėlę įmaišome į karamelinį padažą, įberiame šiek tiek druskytės. Aš dar dėl visa ko perleidžiu per sietelį, kad nebūtų jokių gumuliukų. Apdengiame maistine plėvele ir paliekame atvėsti.

Karamelinio kremo gaminimas:

1. Pieną supilame į didesnį puodą ir pastatome kaisti.

2. Želatiną užpilame šaltu vandeniu ir paliekame išbrinkti.

3. Tuo metu iki šviesios, purios masės išplakame trynius su cukrumi, tada suberiame kukurūzų krakmolą.

 

4. Masę užpilame karštu pienu, gerai išmaišome. Viską pilame atgal į puodą ir nuolat maišydami verdame, kol kremas sutirštės.

5. Išvirusį kremą nukeliame nuo ugnies, įdedame išbrinkusios želatinos lakštelius, gerai išmaišome. Perleidžiame per sietelį, apdengiame maistine plėvele ir paliekame atvėsti.

6. Atvėsusį šaltą kremą išplakame mikseriu, kad būtų švelnus ir purus. Tada įmaišome 3 šaukštus prieš tai pasigamintos sūdytos karamelės.

Moliūginio pyrago gaminimas:

1. Kiaušinius plakam su cukrumi iki šviesios purios masės, tada supilame aliejų.

2. Jogurtą arba kefyrą sumaišom su soda, paliekam, kad suburbuliuotų, tada dedam į tešlą.

3. Miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną gražiai kartu sumaišom dideliame dubenyje. Nėra būtina, bet man labai skanu įtarkuoti apelsino žievelės – pyragas išsyk ima kvepėti Kalėdomis.

 

4. Dar turiu tokį išmislą, tiesiog įpratau visada taip daryti – moliūgo tarkius sumaišau su tais visais sausaisiais ingredientais. Drėgni tarkiai gerai aplimpa miltais ir vėliau nenuskęsta skardelėje kepdami.

5. Galiausiai belieka tešlą sumaišyti su tais miltuotais ir cinamonu bei apelsinais kvepiančiais moliūgo tarkiais.

Kepimas ir formavimas:

1. Tešlos išeina daug, aš net tiksliai pasvėriau – 1460 g. Padalinau ją į dvi lygias dalis ir kepiau per du kartus dviejuose dideliuose padėkluose. Metaline mentele tešlą skardelėje išlyginau ir kepiau 160 laipsnių orkaitėje 20 min.

2. Galiausiai turėjau du didelius 1 cm storio lakštus (37 x 26 cm). Juos perpjoviau per pusę ir sluoksniavau su kremu. Prisipažįstu, kad pirmą kartą pyragą darau tokių namukų formos. Planavau pjaustyti vienaip, išėjo kiek kitaip. Jaučiu, kitą kartą kepčiau kitokios formos, svarbiausia, kad galiausiai būtų patogu prisipjaustyti tų trikampių ir iš jų sukonstruoti namukus.

3. Manau, būtų labai skanu namukus aptepti kreminiu sūriu. Aš po ranka jo neturėjau, užtat šaldiklyje visada turiu šveicariško sviestinio kremo likučių, juos ir panaudojau.

 

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai

Daugiau receptų

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu

Duonos gabalėliais įdaryta antis su apelsinų padažu 6 asm.

Prieš kepant ant anties odos peiliu ar žirklėmis verta nedidelius įpjovimus, kad anties riebalai galėtų paprasčiau nutekėti.

 

Imbierinė antis su citrusais

Imbierinė antis su citrusais 6 asm.

Citrusiniai vaisiai nuostabiai pagardina paukštieną, o imbierai suteikia švelnaus pikantiškumo. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“

Žaismingas moliūginis pyragas „Pelenės namelis“ 8 asm.

Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.

 

Karkos, troškintos BBQ padaže

Karkos, troškintos BBQ padaže 2 asm.

Tinklaraštis „Aurimėlio virtuvė“: Labai mėgstu gaminti tuos patiekalus, prie kurių nereikia daug „žaisti“, o rezultatas labai džiugina. Viską sudedu į puodą, kelios valandos orkaitėje ir „bon appetit“!

 

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas

Kalėdinis brandintas vaisių ir migdolų pyragas 8 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltKalėdinis pyragas (anglai jį vadina pudingu) yra pudingo rūšis, tradiciškai patiekiama kaip Kalėdų vakarienės dalis Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. Kilęs iš viduramžių Anglijos ir žinomas kaip „plum pudding“ – slyvų pudingas arba vadinamas tiesiog „pud“. Nepaisant pavadinimo, pudinge slyvų nėra, nes iki Viktorijos laikų razinas vadindavo slyvomis – „plum“.

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų

Sviestiniai sausainiai iš 3 ingredientų 6 asm.

Šie sausainiai idealiai tinka Advento kalendoriui, o ir kitoms didelėms ar mažoms progoms!

 

Mielinės moliūgų duonelės

Mielinės moliūgų duonelės 5 asm.

Nida Degutienė: Šios moliūgų duonelės yra ne tik stalo puošmena. Jos nuostabiai dera su tiršta aromatinga sriuba, su sūriu ar tiesiog kaip lengvas pusrytis su puodeliu arbatos.

 

Moliūginis tiramisu

Moliūginis tiramisu 8 asm.

Pagal šį receptą tiramisu ruošia maisto tinklaraštininkė Amelija Kuzmarskė, pasak jos, esminiai tiramisu ingredientai yra gera stipri kava, maskarponės ir kiaušinių kremas ir tradiciniai biskvitiniai sausainiai, dar vadinami „damų piršteliais“. Be to, šį desertą pasigaminti dar ypatingai paprasta, jam nereikalinga net orkaitė.

Šokoladinė kava

Šokoladinė kava 2 asm.

Jei mėgstate kakavą ir kavą, pabandykite tai sujungti į vieną gėrimą – šokoladinę kavą.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką