Dabar populiaru
15min be reklamos
3 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.8 5 / 81
Jau įvertinote šį receptą

Žaismingi cukinijų kepsneliai

Žaismingi cukinijų kepsneliai
iš tinklaraščio "Jogos mityba" nuotr. / Žaismingi cukinijų kepsneliai

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Cukinijos 9 st. cukinijų arba aguročių riekių (0,5-0,75 cm storio. Jei cukinijos oda kieta - nulupkite, minkštą odelę palikite)
  • Morkos 2 vnt.
  • Pomidorai 1 vnt. didelio mėsingo
  • Kuminai 1 arbat. š. 0,5 kmyninio
  • Salierai 1 vnt. šluotelės žalumynų, nuplautų ir smulkiai sukapotų
  • Asafetida: (¼arbat. š. (kvapiosios ferulos) 1 arbat. š.
  • Juodieji pipirai 1 arbat. š. 0,5 maltų
  • Druska 1 žiupsnelis
  • Saulėgrąžų aliejus 100 ml skrudinimui
  • Sojų padažas 2 valg. š.
  • Sūris 120 g 120 - 150 fermentinio greitai besilydančio - geriausiai tinka šviesusis „Cheddar"

Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį:

  1. Jei įmanoma, parinkite, kad cukinijos ir pomidoro riekių skersmuo būtų artimai vienodas.
  2. Cukinijų keptuvėje nesukepkite, tik apskrudinkite, dėl to kepkite ant didelės ugnies. Cukinijos labai vandeningos daržovės, dėl to kepdamos tyška. Saugokitės, kad nenusidegintumėte rankų.
  3. Barstydami sūriu stenkitės nepribarstyti ant skardos - sūris sudegs ir bus sunku išvalyti.

Gaminimo eiga:

  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Sutarkuokite fermentinį sūrį ir atidėkite. Pomidorą nuplaukite ir supjaustykite stambiomis riekėmis (reikės 4-5 riekių) horizontalia kryptimi pradedant nuo storiausios pomidoro vietos.
  2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite smulkiąja burokine tarka. Užkaiskite nedidelę keptuvę, įpilkite aliejaus, ir, kai šis įkais, suberkite kmyninį kuminą. Kuminas pradės spragsėti ir patamsės, tuomet suberkite asafetidą ir po kelių sekundžių sudėkite tarkuotas morkas.
  3. Švelniai pasūdykite, įberkite pusę nurodyto juodųjų pipirų kiekio ir kepkite maišydami, kol morkos suminkštės. Galite keptuvę uždengti. Kepimo pabaigoje sudėkite saliero žalumynus ir pusę krapų, išmaišykite, dar kelias minutes troškinkite ir nukaiskite. Jei cukinijos ne visiškai peraugusios, ir jų sėklos minkštos, tuomet galite jas palikti, subrendusias kietas sėklas išvalykite. Ant didelės ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų. Sudėkite kiek telpa cukinijų ir kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių, tačiau ne visiškai suminkštės. Cukinijos pabaigs kepti orkaitėje. Sudėkite apskrudintas cukinijas į kepimo skardą ir apšlakstykite sojos padažu.
  4. Keptas morkas padalinkite į 4-5 dalis ir paskleiskite vienodu sluoksniu ant cukinijų. Kitas cukinijas uždenkite pomidorais. Pomidorus pagardinkite likusiais juodaisiais pipirais.
  5. Daržoves pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašaukite į orkaitę. Kepkite apie 10-15 minučių arba kol sūris visiškai išsileis ir pradės lengvai skrusti. Ištrauktas cukinijas pabarstykite likusiais sukapotais krapais. Patiekite po 1-2 abiejų rūšių kepsnelius su bulvių koše ir agurkais arba lengvomis gaiviomis žaliomis salotomis.  

Receptas iš tinklaraščio JOGOS MITYBA

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas

Šventinis šokoladinis migdolų pyragas 12 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis nesudėtingas pyragas, prisiekiu, yra tikrai vertas karališko stalo, o jo sudėtyje – jokių miltų, tik malti migdolų riešutai. Na, ir, žinoma, šokoladas. Naudokite patį geriausią, kokį tik galite sau lesti. Patikėkit, tikrai yra didžiulis skirtumas.

 

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais

Kepti briuseliniai kopūstai su datulėmis ir graikiniais riešutais 2 asm.

Šis greitai paruošiamas patiekalas gali tapti ir užkandžiu, ir garnyru. Ir nė nebandykite atsisakyti kurio nors ingrediento – briuseliniai kopūstai, riešutai ir datulės puikiai „susižaidžia“ tarpusavyje, tad pasiekti skonio pilnatvei reikia jų visų.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai

Orkaitėje kepti kiaulienos šašlykai 4 asm.

Šašlykai, kepti orkaitėje, gali ne tik maloniai nustebinti, bet ir tapti sveikesne alternatyva.

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda

Greita brokolių sriuba su bolivine balanda 4 asm.

Siūlome lengvos ir skanios daržovių sriubos receptą, o tam, kad ji nebūtų per lengva, pastiprinkite bolivinės balandos kruopomis. Gal šis patiekalas taps „budinčiu“ jūsų vakarienės variantu.

 

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos

Kriaušių, „radicchio“ lapelių ir kalakutienos salotos 2 asm.

Tai greitos, lengvos ir labai gardžios salotos, kuriose puikiai dera paukštiena ir kriaušės. 

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu

Kepti upėtakiai pankolių patale su paprikų padažu 2 asm.

Upėtakių nesunku nusipirkti bet kurioje didesnėje parduotuvėje, o iškepti juos taip pat nesudėtinga. Jei nusibodo iki šiol naudoti receptai, siūlome išbandyti šį, siūlomą tinklaraštininkės (bulviukose.lt), profesionalios kulinarės Lauros. Bus skanu!

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis

Avižiniai sviestiniai sausainiai su razinomis 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šie avižiniai sausainiai tikrai ne dietiški, neapgaudinėsiu nei jūsų, nei savęs. Bet užtai jie TOKIE skanūs, kad velniai nematė tų kalorijų: verčiau jas išvaikščiokit kur nors mašiną toliau pasistatę arba šiaip į mišką išsiruošę. Kiekvienas kąsnis vertas nuodėmės, prisiekiu.

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis

Veganiški apelsininiai riestainiai su aguonomis 6 asm.

Riestainius, dažnai dar vadinamus „barankomis“, mėgsta ir maži, ir nedideli. Išbandykite veganišką šio kepinio variantą, kvepiantį apelsinais ir paskanintą aguonomis! Receptu dalinasi tinklaraštis „Vegan Pipiras“. 

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis

Nesaldūs veganiški vafliai su daržovėmis 4 asm.

Išbandykite nesaldžių vaflių receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis Wise Taste.

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką