Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 22
Jau įvertinote šį receptą

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
Shutterstock nuotr. / Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Migdolai 200 g pagrindui
  • Datulės 250 g džiovintų - pagrindui
  • Aliejus 14 valg. š. kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Cinamonas 1 žiupsnelis pagrindui
  • Aguonos 250 g aguonų sluoksniui
  • Sirupas 120 ml agavų - aguonų sluoksniui
  • Sultys 3 valg. š. apelsinų - aguonų sluoksniui
  • Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui
  • Anakardžių riešutai 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Kokosų drožlės 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Medus 2 valg. š. kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Vanduo 250 ml kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Citrinos 1 vnt. sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui

Kaip gaminti

  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.

Kategorijos

Šaltinis: 15min
Komentarai: 6

Daugiau receptų

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“

Šefo Deivydo Praspaliausko tortas „Marselis su burokėliais“ 8 asm.

Šį tortą vienas geriausių Lietuvos šefų Deivydas Praspaliauskas skyrė projektui „100 tortų Lietuvai“. Dabar jį galite išsikepti ir jūs!

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys

Itališkas medžiotojų vištienos troškinys 4 asm.

Italai turi ne vieną patiekalą, skaičiuojantį šimtmečius. Vieną tokių TV laidoje „Gardu Gardu“ pristato iš šios šalies kilęs kulinaras Gian Luca Demarco – tai puikaus skonio vištienos ir daržovių troškinys. Pasak šefo, nors patiekalas pradėtas gaminti medžiotojų dar gilioje senovėje, miškuose ant laužo, tačiau ir šiais laikais jis yra tarp mėgstamiausių ir populiariausių Italijoje.

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Tai tortų tortas – amžinoji klasika, kuris per visas šventes pirmasis „išgaruoja“ nuo desertų stalo. Kelis torto sluoksnius galite pertepti spanguolių, juodųjų serbentų ar bruknių uogiene. Tortas bus gaivesnio skonio.

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais

Itališka fokačija su trijų rūšių pagardais 6 asm.

Kaip kepama nuo senovės Romos laikų kepama itališka fokačija (focaccia), laidoje „Gardu Gardu“ pademonstravo šefas italas Gian Luca Demarco. Dabar šios duonos galite išsikepti ir jūs.

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys

Vištienos ir šakninių daržovių troškinys 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Įvairios šakninės daržovės, šiek tiek pupelių, vištiena ir šviežios žolelės – viskas, nesudėtingas, bet puikus troškinys paruoštas.

Veganiškas desertas iš 5 produktų

Veganiškas desertas iš 5 produktų 4 asm.

„Vegan Pipiras“: Skanus ir sotus veganiškas skanėstas gali nustebinti bet ką. O mums jis patinka dar ir dėl to, kad pagaminimas nereikalauja daug laiko!

Tradiciniai bulviniai blynai

Tradiciniai bulviniai blynai 2 asm.

Bulviniams blynams gaminti reikėtų rinktis krakmolingas bulves, kurios išskirtų kuo mažiau skysčio. Jei tokių bulvių neturite, bulvių masę galima nusunkti ir taip išvengti per didelio drėgmės kiekio. Taip pat į tešlą galima įdėti miltų, tačiau kuo jų daugiau, tuo blynai būna kietesni.

Gardūs mieliniai blynai

Gardūs mieliniai blynai 4 asm.

Milelinių blynų tešlos kildinimas – svarbus momentas, nes jei tešla nebus pakankamai iškilusi, blynai nebus tokie minkšti ir purūs. Tačiau jei perkildinsite tešlą, blynuose jausite mielių kartumą, o kartu jie neteks ir dalies saldumo, nes mielės „suvalgys“ visą cukrų. Todėl geriausia blynus kepti tada, kai tešla padvigubės. Jei planuojate blynus kepti, pavyzdžiui, pusryčiams, paruoštą tešlą pernakt laikykite šaldytuve

Lietiniai be gliuteno

Lietiniai be gliuteno 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ar cukraus pudra, supilkite grietinėlę ir lengvai išplakite. Tuomet dalimis dėkite miltus ir plakite. Įpilkite šaukštą aliejaus ir išmaišykite. Jei tešla gaunasi per tiršta, įpilkite šlakelį vandens. 2. Į įkaitintą...
Mieliniai blynai be gliuteno

Mieliniai blynai be gliuteno 4 asm.

1. Užmerkite didelę saują razinų šiltame vandenyje maždaug pusvalandžiui. 2. Mieles sumaišykite su 1 šaukštu cukraus ir užpilkite šiltu pienu. Tuomet supilkite lengvai išplaktus kiaušinius, likusius 2 valgomus šaukštus cukraus, viską išmaišykite....
Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką