Dabar populiaru
6 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.6 5 / 33
Jau įvertinote šį receptą

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas
Shutterstock nuotr. / Žaliavalgiškas aguonų ir kokosų „varškės“ tortas

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

  • Migdolai 200 g pagrindui
  • Datulės 250 g džiovintų - pagrindui
  • Aliejus 14 valg. š. kokosų aliejaus - 3 - pagrindui, 4 - aguonų sluoksniui ir 7 - kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Cinamonas 1 žiupsnelis pagrindui
  • Aguonos 250 g aguonų sluoksniui
  • Sirupas 120 ml agavų - aguonų sluoksniui
  • Sultys 3 valg. š. apelsinų - aguonų sluoksniui
  • Apelsinai 1 vnt. 1 arbat. š. tarkuotų žievelių - aguonų sluoksniui
  • Anakardžių riešutai 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Kokosų drožlės 100 g kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Medus 2 valg. š. kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Vanduo 250 ml kokosų „varškės“ sluoksniui
  • Citrinos 1 vnt. sulčių - pagal skonį - kokosų „varškės“ sluoksniui

Kaip gaminti

  1. Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
  2. Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
  3. Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
  4. Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
  5. Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
  6. Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  7. „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
  8. Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.

Kategorijos

Šaltinis: 15min

Daugiau receptų

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“

Itališkas velykinis desertas „mona de pasqua“ 6 asm.

Saldūs kepiniai – įprastas švenčių maistas Italijoje. Kalėdų metu populiariausias yra panettone, o Velykų metu – colomba di pasqua. Tačiau jam nenusileidžia ir mona de pasqua – pyragas, su dažytais kiaušiniais viduje. Receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo

Sūrūs įvairių sėklų krekeriai su morkomis be glitimo 6 asm.

Šie turtingo skonio, glitimo neturintys krekeriai nustebins visus – ir veganus, ir visavalgius. Gardus, maistingas užkandis, kurį verta išbandyti!

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai

Žolelėmis ir česnakais pagardintas ėriukas prancūziškai 6 asm.

Prancūzai turi ypatingą Velykų receptą, kurį ruošia su ėriuko kojomis – „le gigot d‘agneau Pascal“. Nors pavadinimas gali atrodyti sudėtingas, receptas gana paprastas. Mėsa pagardinama česnakais ir žolelėmis, kurios kartu su sviestu įtrinamos į mėsą. Šiuo receptu dalinasi virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais

Veganiškas nesaldus pyragas su burokėliais ir avinžirniais 4 asm.

Tinklaraštis „Vegan Pipiras“: Pyragais galima ne tik pasmaguriauti, tačiau ir rimtai pasisotinti. Išsikepkite nesaldų veganišką pyragą su burokėliais bei avinžirniais ir tuo patys įsitikinsite!

Pica traškiu sūrio kraštu

Pica traškiu sūrio kraštu 4 asm.

Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Svarbiausia yra elastingas, traškus, o kartu ir purus picos padas. Iš esmės šis receptas tinka ir klasikinei picai, tik čia dar dedame ant kraštų sūrio, juos užlenkiame ir taip pasigaminame picą su sūrio kraštu. Jo nedėdami galite pasigaminti ir paprastą picos variantą su šiek tiek mažiau sūrio.

Vištienos petukai su imbieru

Vištienos petukai su imbieru 4 asm.

Vytaras Radzevičius (“Pasaulio puodai”): Jei šventinį, pavyzdžiui, Velykų stalą, sugalvosite paįvairinti neįprastais skoniais – šis patiekalas kaip tik. Imbieras suteiks aštrumo ir egzotiško skonio, užmarinuoti vištienos petukus galima iš anksto, o sėdant prie stalo prireiks ketvirčio valandos patiekalui iškepti.

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos

Ypatingos grikių „tabbouleh“ salotos 2 asm.

Pasigaminkite salotų, kurių įkvėpimu tapo Artimųjų Rytų virtuvė, tačiau jos idealiai subalansuotos lietuviškam skoniui. Jų receptu dalinasi virtuvės šefas Liutauras Čeprackas.

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu

Velykiniai sausainiai su klevų sirupu 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šie sausainiai trapūs, su švelniais klevų sirupo ir citrinos poskoniais. Sausainius skirtingų spalvų šokoladu dekoravo dukra, o tuos su skylutėmis, kabinsime ant prasprogusių medžio šakelių, kurias pamerkiau prieš Velykas vazoje. 

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms

Linksmai atrodantis varškės pyragas „Kiaušinienė“ Velykoms 10 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!

 

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė

Paprikų ir pievagrybių užtepėlė 4 asm.

Įdomi ir gardi užtepėlė, iš kelių ingredientų, kurių visada gausu parduotuvėse. 

 

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką