Dabar populiaru
4 asmenims Užtruksite: Įvertinkite: 3.0 5 / 5
Jau įvertinote šį receptą

Želė su uogomis ir putojančiu vynu

Želė su uogomis ir putojančiu vynu
Shutterstock nuotr. / Želė su uogomis ir putojančiu vynu

Daugiau 15min Maistas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Ingredientai

Kaip gaminti

  1. Į 4 mažus indelius arba vieną didelį pridėkite uogų ir padėkite į šaldytuvą. Uogos, dubenėliai ir vynas privalo būti šalti, kad stingstant želė liktų burbuliukų ir valgant jie šnypštų burnoje.
  2. Nedideliame kiekyje vandens užmerkite želatiną ir palikite, kad išbrinktų (apie 10 min.).
  3. Išbrinkusią želatiną sudėkite į mažą prikaistuvį, supilkite šeivamedžių sirupą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol želatina visiškai ištirps ir skystis truputį sutirštės.
  4. Tada suberkite cukrų ir, kai jis ištirps, puodą patraukite nuo ugnies. Atvėsinkite.
  5. Putojantį vyną sumaišykite su šeivamedžių ir želatinos tirpalu ir išpilstykite į mažus indelius.
  6. Palikite kelioms valandoms arba per naktį, kad sustingtų. Sustingusį desertą išverskite į lėkšteles (bus lengviau, jei indelį keletui sekundžių įmerksite į karštą vandenį). Labai skanu su plakta grietinėle.

Kategorijos

 
Komentarai

Daugiau receptų

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais riešutais be glitimo

Karamelinis obuolių pyragas su graikiniais riešutais be glitimo 8 asm.

Originalus obuolių pyragas be glitimo – skanus, kvapnus ir sveikesnis. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt

Grikių miltų lietiniai be glitimo su karamelizuotais obuoliais

Grikių miltų lietiniai be glitimo su karamelizuotais obuoliais 2 asm.

Skanūs ir sveikesni lietiniai, kurie tiks ir patiks ir glitimo netoleruojantiems ar jo vengiantiems žmonėms. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt

Viščiukas lauže australietiškai

Viščiukas lauže australietiškai 1 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą atsivežiau iš Australijos. Šioje šalyje žmonės daug laiko praleidžia gamtoje, moka stovyklauti ir pritaikyti laukinėje aplinkoje įvairias gudrybes. Viską galite pasiruošti namie, prieš išvažiuojant į gamtą arba iš vakaro – tada kepsnys geriau pasimarinuos.

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis

Begliutenis sūrio pyragas su mėlynėmis 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.

 

Karamelinis „Napoleonas“

Karamelinis „Napoleonas“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai proga“ pristatė „Prezo“ kepyklėlių tinklas. 

 

Šokoladinis „Marselio“ tortas

Šokoladinis „Marselio“ tortas 10 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šefas Vytautas Zdanauskas. 

Ryžių apkepas su razinomis

Ryžių apkepas su razinomis 4 asm.

Dažna lietuvių šeima kepa varškės apkepą, ypač savaitgaliais, tačiau šis gardus patiekalas gali būti ruošiamas ir iš ryžių. Tokio skanėsto receptą TV laidoje pademonstravo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco.

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas

Lengvas ir greitas šokoladinis tortas 8 asm.

Šį tortą paruošite greitai ir nesunkiai, tačiau leiskite dar jam kiek pastovėti, iškart nevalgykite, taip jis bus dar skanesnis. 

Medaus tortas su grietinėlės kremu

Medaus tortas su grietinėlės kremu 10 asm.

Šis tortas formuojamas ne iš trapių kietų papločių, bet iš minkštesnių paplotėlių, kurie greičiau perdrėksta. Išbandykite!

 

Tortas „Medutis“

Tortas „Medutis“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė Viktorija Jurkienė, kuri sako esanti lengvai pakvaišusi dėl saldžių kepinių – mėgsta juos kepti ir jais lepinti namiškius, kaimynus ir bendradarbius.

Parašykite atsiliepimą apie MAISTO rubriką