Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar yra kur nuskristi, kad nereikėtų izoliuotis nei ten, nei grįžus į Lietuvą?

Ar yra Europoje tokių šalių, (1) kurios įsileidžia lietuvių turistus, (2) kur galima pakankamai nesunkiai nuvykti ir (3) iš kur grįžus į Lietuvą nereikėtų izoliuotis? Štai 8 valstybės, kurios geriausiai (bent jau kol kas) atitinka šias sąlygas. Tikėtina, kad jau kitą savaitę ir jų liks mažiau, nes į paveiktų šalių sąrašą grasina sugrįžti Italija.
Antisamos paplūdimys, Graikija
Antisamos paplūdimys, Graikija / 123rf.com nuotr.

Praėjusią savaitę keliautojai sulaukė džiugių žinių – Lietuva keičia paveiktų šalių sąrašo sudarymo metodiką. Nuo šiol į jį įtraukiamos tos šalys, kurių 14 dienų sergamumo koronavirusu (COVID-19) rodiklis yra daugiau nei 10 proc. didesnis negu Lietuvos. Antradienį mūsų rodiklis siekia 62,9.

Sveikatos apsaugos ministerija vardijo šalis, iš kurių grįžus ar atvykus į Lietuvą nebereikia izoliuotis. Tačiau nemažai šių valstybių pačios taiko apribojimus atvykstantiems iš Lietuvos, nes ir mūsų rodikliai nebėra tokie geri. Lietuviams jau nebėra taip paprasta patekti į Norvegiją, Suomiją, Airiją, Estiją, Latviją ir t.t.

Skaitytojai ironiškai komentavo ir žinias, kad iš paveiktų šalių sąrašo išbraukiamos, pavyzdžiui, Trinidadas ir Tobagas ar Venesuela. Juk ten nenuvyksi taip lengvai. O kur pavyktų?

Graikija

123rf.com nuotr./Rodo sala
123rf.com nuotr./Rodo sala

Ar reikia COVID-19 testo? Ne

Ar yra tiesioginiai skrydžiai? Taip, nors reguliariųjų skrydžių liko vos keli reisai. „Ryanair“ į Atėnus spalį dar žada skristi vieną kartą, į Chaniją (Kretą), Korfu ir Rodą – po du kartus. Vėliau skrydžių nebenumatoma. Užsakomuosius reisus į Kretą organizuoja ir Lietuvos kelionių organizatoriai.

Ar ilgai dar nereikės izoliuotis grįžus? Lietuvos sergamumo rodiklis gerokai atitolęs nuo Graikijos (46,1), tad mažai tikėtina, kad spalį ji būtų įtraukta į Lietuvos paveiktų šalių sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius