-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eglė Šimkevičiūtė-Kulvelis: Darbas su tajais – žvejys ne žudo žuvį, o tik ištraukia ją iš vandens (XVIII dalis)

Kiek vietnamiečių gali tilpti ant vieno motorolerio? Kodėl tajai šypsosi net tada, kai pyksta? Kur Vietname gražiausi saulėtekiai? Kaip patogiai numigti darbo vietoje? Atsakymus į šiuos ir kitus klausimus galima rasti Eglės Šimkevičiūtės-Kulvelis knygoje „Tigras tai ne katinas“ (išleido BALTO leidybos namai). 15min ir BALTO leidybos namai siūlo skaitytojams susipažinti su autorės įspūdžiais gyvenant Azijoje – kas savaitę publikuojama po skyrių iš šios knygos.
Gyvenimas Tailande
Gyvenimas Tailande / Asmeninio albumo nuotr.

Tailando ekonomikos bumas – jis truko visą 9-ąjį dešimtmetį – į miestą priviliojo fermerių ir ryžių augintojų. Staiga žmonės, gyvenime nematę kanalizacijos, tapo santechnikais. Jie turėjo tokį menką žinių bagažą, kad standartai ir supratimas, kas yra kokybė, tapo labai diskutuotini. Dėl itin staigaus ekonomikos augimo daugelyje privataus verslo sektorių pradėjo trūkti patyrusių ir išsilavinusių darbuotojų, galinčių dirbti su naujomis technologijomis pagal vakarietišką vadybos standartą. Labai dažnai darbuotojams pritrūkdavo net pačių elementariausių žinių...

Į Tailandą atvažiavę dirbti užsieniečiai turi sukaupę nemažą patirtį ir yra savo srities specialistai, tad natūralu, kad pasitiki savo taikomais darbo principais ir tikisi, kad jie padės taip pat gerai atlikti darbą ir naujoje šalyje. Aurimui pasitikėjimo suteikė dar ir patirtis Vietname. Juk tai ta pati Pietryčių Azija, tad kas galėtų būti kitaip?

Tailande daug kas buvo kitaip. Socialinis kontekstas, emocijų išraiškos, supratimas apie kokybę – tik keli sunkumai, su kuriais teko susidurti Aurimui ir kitiems čia dirbantiems užsieniečiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius