Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per karantiną nuotoliniu būdu dirba ir psichoterapeutai. Jiems neblogai sekasi

Prieš porą metų buvo momentas, kai supratau, kad atėjo laikas imtis rimtų priemonių. Ypač įtemptai dirbdama kelionėje, kurioje rengiau reportažų ciklą, aš taip stipriai gnaibiau savo nago odelę, kad mano nykštį apėmė infekcija.
Psichoterapija
Psichoterapija / 123RF.com nuotr.

Aš užregistravau programėlėje pavadinimu „Joyable“, skirtoje padėti žmonėms nugalėti socialinį nerimą. Maniau, kad mane kamuoja būtent šis sutrikimas. Programėlė man liepė išsikelti tikslų ir užsiimti veikla, kuri greičiausiai išprovokuotų nerimą, kad galėčiau pasitreniruoti jį valdyti taikydama „Joyable“ patvirtintą metodą.

Programėlė taip pat nukreipė mane pas konsultantę, kuri, kaip ji greitai prisipažino, nebuvo licencijuota terapeutė. Savo knygoje, kurioje aprašau, kaip veikia programėlė, konfidencialumo sumetimais ją vadinu „Chloe“.

Per įprastus telefono skambučius Chloe vaidmuo buvo mane nudžiuginti, padėti man atlikti numatytą veiklą ir, platesne prasme, „patikrinti, kaip man sekasi“, kad ir ką tai turėjo reikšti.

Greitai pamačiau, tai reiškė labai daug.

Greitai pamačiau, tai reiškė labai daug. Nors mano skambučiai su Chloe buvo iš anksto suplanuoti, jie vis netikėtai įvykdavo labai tinkamais momentais. Pavyzdžiui, kartą ji man paskambino iškart po to, kai šaltinis ant manęs rėkė už tai, kad bandžiau išklausyti antrąją istorijoje dalyvavusį asmenį, kuris jai nepatiko.

Aš pasiguodžiau Chloei, kad dėl savo darbo kartais jaučiuosi siaubingai. Man baigus kalbėti, Chloe patylėjo, o tada pasakė: „Tu tai suasmenini.“ Buvau paėmusi standartinę bet kurio žurnalisto darbo dalį ir pavertusi ją asmenine problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius