-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Siaučiant COVID-19 padaugėjo norinčių stebėti artimųjų kremavimą internetu

Pastarosiomis savaitėmis Kėdainiai tampa vis didesniu COVID-19 plitimo centru. Vos 4 šaldytuvus morge turinti miesto ligoninė ne visada gali sutalpinti mirusiųjų kūnus ir laikyti juos tinkamomis sąlygomis. Kartą palaikus teko guldyti net ant grindų. Kadangi viruso aukas dažnai renkamasi kremuoti, kyla klausimas, ar Kėdainiuose įsikūręs vienintelis Lietuvos krematoriumas spėja įgyvendinti visus užsakymus.
Krematoriumas Kėdainiuose
Krematoriumas Kėdainiuose / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Bendrovės „K2 LT“ direktorius Bernardas Vilkelis, vadovaujantis ir „Lietuvos krematoriumui“, tikina, jog darbo pandemijos metu tikrai netrūksta. Tačiau nors kremacijų atliekama beveik 50 proc. daugiau nei pernai, kainos mirusiųjų artimiesiems dėl to nekilo. O norinčiųjų pasinaudoti krematoriumo paslaugomis skaičius didėjo visos pandemijos metu.

Krematoriumas siūlo ir velionio palydėjimą Anapilin nuotoliniu būdu, kas karantino laikotarpiu – itin patogu. Tai reiškia, kad artimieji internetu gali stebėti mirusiojo palydėjimą iki kremavimo įrenginio ir karsto įkėlimą į jį. Stebint kremavimą tiesiogiai, galima matyti, kaip velionio kūną apima liepsnos.

Nors internetu matoma procedūra – ne tokia detali, dabartinėmis aplinkybėmis norinčiųjų atsisveikinti virtualiai taip pat padaugėjo. Jeigu artimieji negali atsisveikinti minėtais būdais, krematoriumas siūlo ir galimybę gauti mirusiojo palydėjimo ir įkėlimo į kremavimo įrenginį vaizdo įrašą skaitmeninėje laikmenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius