Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Labanausko patarimai smiginio naujokui – apie taisykles, taikinius ir metimo technikas

Pasaulio čempionate ketvirtfinalį pasiekęs lietuvis Darius Labanauskas teigia, kad smiginis – gana nebrangi ir beveik kiekvienam entuziastui prieinama sporto šaka, kuria galima užsiimti tiesiog namuose. Planetos smiginio elitui priklausantis 43-ejų metų garliaviškis pasidalijo mintimis ir patarimais apie šią sporto šaką.
Darius Labanauskas
Darius Labanauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Apie taikinį. Netgi profesionalus plaušinis smiginio inventorius nekainuoja brangiai. Iki 100 eurų galima įsigyti tiek kokybišką taikinį, tiek strėlyčių rinkinį. Profesionalių rinkinių dėžėse rasite ir aiškias instrukcijas su visomis taisyklėmis bei atstumais, kombinacijų kortelę, kurioje surašyti visi skaičių deriniai, kaip juos „uždaryti“.

Apie strėlytes. Siūlyčiau nepirkti pigių strėlyčių rinkinių, kuriuos galima rasti prekybos centruose, nes aktyviai žaidžiant jos greitai susidėvės. Pradedančiajam siūlyčiau rinktis strėlytes, kurių pagrindas būtų kuo tolygesnis. Taip pat atkreipkite dėmesį į paėmimą. Jei delnai ar ranka prakaituoja, rinkitės strėlytes gruoblėtesniu paviršiumi. Apie 90 proc. profesionalių žaidėjų naudoja strėlytes, kurios sveria 22–24 g. Venkite labai storų strėlyčių. Kuo strėlytės siauresni sparneliai, tuo ji skrenda staigiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius