-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karantino metu nuskurdo ne visi. Dabar laikas įvertinti, kaip protingai investuoti savo santaupas

2020 metų vasara pateks į istoriją. Finansų patarėjai jau anksčiau skatino jaunimą nešvaistyti pinigų laimingoms valandoms, pasisėdėjimams kavinėse ir kitokioms lengvabūdiškoms pramogoms o, užuot tai darius, verčiau kaupti santaupas.
Investicijos
Investicijos / 123RF.com nuotr.

Karantinas privertė visus norom nenorom išbandyti tokį griežtą taupymo režimą – o ten, kur dalis ribojimų išliko ir vasarą, šitaip kone asketiškai teko gyventi būtent tuo metu, kai esame linkę išlaidauti daugiausiai. Pandemija dar labiau išryškino pajamų ir finansinės padėties skirtumus Amerikoje, ypač tarp vadinamųjų „tūkstantmetukų“ ir Z kartų. Kai kurie mūsų likę namuose sutaupo daugiau negu anksčiau, o kitiems vos pakanka lėšų pragyvenimui. Aš, konsultuodamas jaunus žmones, matau šį skirtumą savo akimis.

Patarimus teikiu per „Albert“​, asmeninių finansų programėlę, kurios klientai (daugiausia – dvidešimtmečiai–trisdešimtmečiai) gali siųsti man ir kitiems konsultantams užklausas finansiniais klausimais. Nuo kovo mėnesio beveik kiekvieną savaitę gaunu panikos kupinų žinučių iš jaunų žmonių, kurie neseniai tapo bedarbiais, negali sau leisti išsinuomoti būsto ar sumokėti už vaikų priežiūrą, ketina imti rizikingą paskolą ar imtis papildomų darbų šešėlinėje rinkoje, kad tik nenugarmėtų į bedugnę.

Nors man patinka padėti jiems rasti kūrybiškų finansinių sprendimų, man kartu ir nepaprastai liūdna matyti tiek daug jaunų žmonių tokioje sunkioje padėtyje. Kita vertus, yra ir tokių, kuriuos girdžiu sakant, kad masiniai atleidimai jų nepalietė, ir jie teigia, kad dabar sutaupo daugiau pinigų nei bet kada anksčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius