Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

ES skelbia sankcijas rusams dėl A.Navalno apnuodijimo: bet ką tai keičia?

Europos Sąjunga trečiadienį sutarė paskelbti sankcijas šešiems asmenims ir vienam subjektui Rusijoje dėl šios šalies opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno apnuodijimo „Novičiok“. Tačiau ekspertai tvirtina, kad Vladimiro Putino manevrų tiek namuose, tiek svetur tokie simboliniai žingsniai nė kiek nesuvaržys – esą tai jau parodė Sergejaus Skripalio atvejis.
Aleksejus Navalnas ir Vladimiras Putinas
Aleksejus Navalnas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išties gana įdomu tai, kad dėl sankcijų Rusijai, susijusių su išpuoliu prieš A.Navalną, per plauką išgyvenusį ir dėl apnuodijimo tiesiai apkaltinusį Kremlių, iniciatyvą parodė didžiosios ES narės – Prancūzija ir Vokietija, prie kurių prisidėjo ir Jungtinė Karalystė.

Berlynas ir Paryžius bendrame pranešime paskelbė, kad sankcijomis bus „taikomasi į asmenis, atsakingus už šį nusikaltimą“ ir „subjektą, susijusį su „Novičiok“ programa“. Netrukus ir visa ES Taryba sutarė dėl sankcijų.

123RF.com nuotr./„Novičiok“
123RF.com nuotr./„Novičiok“

Kam konkrečiai bus įvesti suvaržymai, paaiškės tik ketvirtadienį nors aiškėja, kad minimas subjektas yra Rusijos valstybinis organinės chemijos ir technologijų mokslinių tyrimų institutas, o asmenys – saugumo tarnybų pareigūnai.

Bendrijoje tikimasi, kad tokios individualios sankcijos atgrasys Rusiją nuo panašių atakų ateityje – visa bėda tai, kad dar niekada neatbaidė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius