Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kito baikerio nužudymu įtartas L.Baltrūnas įpūtė virš 1,5 promilės, bet vėl išvengė baudžiamosios bylos

Jei išskirtinės sėkmės lydimi žmonės, anot banalaus posakio, yra gimę su marškinėliais, tuomet garsusis baikeris Laurynas Baltrūnas tikriausiai išvydo šį pasaulį jau vilkėdamas neperšaunamą liemenę. Motociklininkas buvo atakuotas įtarimais dėl kito baikerio žmogžudystės, bet ikiteisminis tyrimas jo atžvilgiu tiesiog subliuško. Ištrūkęs į laisvę, L.Baltrūnas neblaivus vairavo motociklą ir įpūtė daugiau nei pusantros promilės, tačiau baudžiamoji byla šiam baikeriui net nebuvo iškelta.
Laurynas Baltrūnas, pusantros promilės
Baikerio L.Baltrūno, pravarde Oblius, neblaivaus vairavimo istorija parodė, kad pusantros promilės girtumo riba kartais gali būti slidesnė, nei galėtume įsivaizduoti, kalbėdami apie juridiškai reglamentuotus dalykus. / 15min iliustracija

Gal su šarvais gimusiam žmogui įmanoma tai, kas atrodo neįmanoma?

Pats L.Baltrūnas mistifikuoti gyvenimo reikalų nelinkęs – 43 metų vyras tiesiog laikosi pozicijos, kad nusikaltimų jis nedaro.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Baltrūnas-Oblius

Kone mistiniu baikerio Aivaro Kilkaus pradanginimu ir nužudymu teisėsaugos įtartas motociklininkas Laurynas Baltrūnas įrodinėja, kad jo teistumas už Ruslano Kirilkino apmėtymą kiaušiniais koncerto metu buvo labiau išimtis nei taisyklė, kuri galėtų patvirtinti jo kriminalinę elgseną visuomenėje.

Kaip žinoma, L.Baltrūnas buvo suimtas ir ilgai kalintas esą už kolegos baikerio gyvybės atėmimą, tačiau prokuratūrai pristigus įrodymų (ir turbūt labiausiai pagrindinio įkalčio – aukos kūno), procesas pagal Baudžiamojo kodekso (BK) 129-ąjį straipsnį (žmogžudystė) jo atžvilgiu buvo nutrauktas, panaikinant visus anksčiau skelbtus įtarimus.

Kita baikerio byla yra kur kas mažiau reikšminga, bet, atrodo, ne ką mažiau paini.

Nuo 2019 m. balandžio 1-osios Lietuvoje vairuotojai, įpučiantys į alkoholio matuoklius daugiau nei pusantros promilės, paprastai sulaukia baudžiamosios atsakomybės. Įpučiantys lygiai 1,5 promilės arba mažiau, gali lengviau atsikvėpti – jų nusižengimas vertinamas tik administracinės teisės plotmėje.

Pūstelėjus Trakų plente sustabdytam baikeriui L.Baltrūnui, alkotesterio ekrane įsižiebė grėsmingi skaičiai: 1,52.

Socialinius tinklus ir visų pirma žiniasklaidą, įskaitant 15min, apskriejo skandalingos antraštės: L.Baltrūnas išgėręs vairavo motociklą ir dabar, skirtingai nei žmogžudystės byloje, jam tikrai gresia baudžiamoji atsakomybė.

Tačiau baudžiamosios bylos po L.Baltrūno sulaikymo 2019-ųjų gruodžio 20-ąją nėra ir nebus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius