Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 12

Lošimo ar narkotikų nugalėti: 9 NBA žaidėjai, kuriuos lyga išmetė be galimybės sugrįžti

Diskvalifikacija visiems laikams be galimybės sugrįžti – griežčiausia bausmė, kurią NBA gali pritaikyti lygos taisykles pažeidusiems krepšininkams. Nuo NBA egzistavimo pradžios 1947 m. tokių krepšininkų buvo vos 9. Tokį griežtą elgesį su jais lemdavo dvi priežastys – arba įsivėlimas į lažybų skandalus, arba daugkartinės problemos dėl alkoholio ar narkotikų vartojimo.
Prakiuręs krepšinio kamuolys
Prakiuręs krepšinio kamuolys / 123RF.com nuotr.

Portalo 15min rubrika „Ar žinai?“ kviečia susipažinti su šiais 9-iais žaidėjais ir liūdnomis jų istorijomis. Nė vienas jų nepasiekė lygio, kurį galėjo pasiekti. Tikėtina, kad ir nė vieno jų pavardės nebūsite girdėję. Tačiau šios istorijos – priminimas apie tamsiąją NBA pusę.

Ralphas Beardas

R.Beardą, ką tik baigusį Kentukio universitetą, 1949 m. NBA naujokų biržoje 22-uoju numeriu pašaukė „Indianapolis Olympians“.

Per dvejus metus, kuriuos praleido lygoje, R.Beardas įrodė, kad moka pataikyti į krepšį. Žaisdamas įžaidėjo pozicijoje, jis pelnydavo po 16 taškų ir atiduodavo po 4 rezultatyvius perdavimus. Labai neblogi rezultatai, ypač įvertinus, kad atakos laiko limitas tada dar neegzistavo ir rezultatyvumas buvo gerokai mažesnis.

Tačiau 1951 m. spalį R.Beardas su dviem buvusiais Kentukio universiteto komandos draugais buvo apkaltintas dalyvavimu lažybose studijų universitete metu. Jis buvo apkaltintas tuo, kad 1949 m., dar prieš tapdamas NBA žaidėju, imdavo pinigus už tai, kad Kentukio universiteto komanda laimėtų rungtynes mažesniu negu 10-ies taškų skirtumu.

Šie metai straipsnyje pasikartos ne kartą – tąmet JAV supurtė didžiulis lažybų skandalas. Jo metu išaiškinta, kad 1947-1950 m. rungtynių rezultatus lažybų dalyvių naudai paveikti stengėsi net 32 buvę ar esami NCAA žaidėjai iš 7 universitetų. Tiesa, ne visi jie buvo tokie geri, kad pretenduotų į NBA.

R.Beardas prisipažino paėmęs 700 dolerių, bet neigė, kad kada nors stengėsi paveikti rungtynių rezultatą. Jis taip pat aiškino, kad kaltinimai jam – sąmokslo pasekmė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius