Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestai JAV jau duoda rezultatų – juodaodžiai drąsiau žengia į politiką, ir jiems sekasi

Jamaalui Bowmanui nebuvo numatyta pergalė. 44 metų progresyvus juodaodis kandidatas, buvęs vidurinės mokyklos direktorius, metė iššūkį Niujorko atstovui, kuris yra Kongreso narys nuo pat Berlyno sienos griūties ir kurį palaiko galingiausi demokratų partijos žaidėjai.
Amerikiečių politikas Jamaalas Bowmanas
Amerikiečių politikas Jamaalas Bowmanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bet, jei pirminiai rezultatai išliks, J.Bowmanas netrukus gali tapti Kongreso nariu. Nors pareigūnai dar neskaičiavo kiekvieno praleisto balsavimo balso, rinkimų analitikai, atsižvelgdami į kol kas reikšmingą J.Bowmano pranašumą prieš Eliotą Engelį, ėmė vadinti jį lenktynių lyderiu.

Staigus J.Bowmano iškilimas kiek primena prieš dvejus metus matytą Alexandrios Ocasio-Cortezo triumfą prieš vietos demokratų partijos bosą Joe Crowley 2018 metais.

Vis dėlto jo tikėtina pergalė galbūt iš dalies nulemta ir unikalių, precedento neturinčių aplinkybių fono: istorinių kelias savaites trukusių civilių neramumų dėl to, kaip policija elgėsi su juodaodžiais amerikiečiais per pandemiją, nuo kurios nukentėjo ir mirė neproporcingai daug juodaodžių. Protestai tiesiogiai paskatino J.Bowmano sėkmę ir sukėlė energijos ir entuziazmo bangą, kuri taip pat padėjo triumfuoti ir keletui kitų progresyvių juodaodžių politikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius